Huawei dále kličkuje. Chystá P30 Pro New Edition s Google službami

11
Huawei dále kličkuje. Chystá P30 Pro New Edition s Google službami
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Inovovaný telefon odhalilo německé zastoupení Huawei
  • V prodeji by se měl objevit v polovině května

Huawei se již téměř rok nachází v nelehké situaci. Ambiciózní firma pomýšlející na mety nejvyšší, tedy stát se největším výrobcem telefonů na světě a po více než 8 letech sesadit jihokorejský Samsung, se kvůli obchodní válce s USA a zařazení na černou listinu potýká s problémy. Nemůže obchodovat s americkými společnostmi a v praxi to běžní uživatelé pocítí především absencí Google služeb v nových telefonech. Například v nové řadě P40 budete marně hledat obchod Play, oblíbenou aplikaci Fotky nebo YouTube. Vše chybí a standardním způsobem tyto aplikace do telefonu ani nelze doinstalovat.

Výrobce proto hledá způsoby, jak nadále lákat zákazníky v Evropě. Zajímavými kličkami prodlužuje životnost loňských modelů, kterých se omezení ještě netýká. Před časem jsme se dočkali Huawei P30 Lite New Edition a v květnu by měl dorazit Huawei P30 Pro New Edition. Půjde tedy o vzkříšení loňského vlajkového modelu, o čemž informují oficiální německé stránky Huawei. Existenci doposud neznámého modelu potvrzuje podrobný popis akce, kdy němečtí uživatelé mohou získat při koupi telefonu zdarma tablet.

Bohužel není známo, v čem se verze New Edition bude lišit. Pokud bychom vycházeli ze zkušeností s P30 Lite New Edition, mohlo by dojít k navýšení operační a interní paměti. Měnit procesor totiž výrobce nemůže, pokud chce zachovat přítomnost Google služeb. Jelikož byl původní P30 Pro nabízen až v konfiguraci 8 GB RAM a 512GB úložištěm, je možné, že P30 Pro New Edition nabídne 12GB RAM a 1TB úložiště. Prozatím jde ale jen o spekulace, moudřejší budeme nejpozději 15. května, kdy se inovovaná verze má objevit na trhu.

Diskuze ke článku
anonym
Překvapilo by mě, kdyby to do roka v Evropě nezabalili
dooms_day
bohuzel huawei jiste tusilo co muze prijit, ale hazeli na to bobeq. az prisla rana z hury... z USA tak uz bylo pozde. Meli uz pri pocatcich problemu ziniciovat snahu pobidek pro tvorbu nejznamejsich appek pro jejich Hua Shop... aby ted kdy uz maj po prdeli par mesicu bylo aspon to hlavni k mani... zel neni tomu tak. Takze zisky logicky klesnou, lidi pokud to nejsou tech guru si bez GPlay ani neprdnou. Nuze nezbyva nez doufat, ze bude lip, ale z hlediska APPek v jejich shopu ne driv jak za rok dva. Do te doby je fuk jak genialne to hraje, foti, je vykonne... vsude krom ciny temer neprodejne.
M.K.
Ty vole, to je zoufalost.
Wulfher
No kdyby tam dali ještě foťák z P40 tak bych do něj šel 👍🙂

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze