Huawei bude stejně jako HTC spolupracovat s ČVUT

Výrobce mobilních telefonů Huawei podepsal s Fakultou elektrotechnickou Českého vysokého učení technického (ČVUT FEL) v Praze dohodu o vzájemné spolupráci. Předmětem této spolupráce je vybavení laboratoře datovými prvky a poskytování školení pro obchodní partnery společnosti Huawei.

Tip: přečtěte si také článek - HTC v Praze ve spolupráci s ČVUT otevírá mobilní laboratoř

V rámci podepsané dohody o spolupráci poskytne společnost Huawei Katedře telekomunikační techniky ČVUT FEL vybavení moderní výukové laboratoře. Jedná se o nejnovější zařízení z produkce Huawei – novou generaci přepínačů z rodiny Sx7, třetí generaci pobočkových směrovačů AR1200V a bezpečnostní produkty z rodiny Eudemon. Řešení Eudemon je založené na licencích předního hráče na poli bezpečnosti, společnosti Symantec. Díky takto vybavené laboratoři se studenti budou moci seznámit se síťovými technologiemi a infrastrukturou používanou telekomunikačními operátory a podnikovou klientelou a v budoucnu získané znalosti využít v rámci svých profesí.

Společnost Huawei zároveň využije špičkových odborníků katedry jako lektory pro své komerční školicí a certifikační programy. Školení je určeno pro zákazníky a obchodní partnery společnosti Huawei především z podnikové sféry. Do budoucna se počítá s rozšířením školicích programů také o certifikační kurzy pro HCDA (Huawei Certified Datacom Associate) a HCDP (Huawei Certified Datacom Professional), které jsou základem akademie Huawei (Huawei Academy).

„Osobně mám z nastartování spolupráce velkou radost a věřím, že se bude jednat o dlouhodobou a oboustranně přínosnou spolupráci, která by se do budoucna mohla i dále rozšiřovat,“ uvádí Zbyněk Pardubský, zástupce generálního ředitele české pobočky Huawei. Boris Šimák, vedoucí katedry telekomunikační techniky FEL ČVUT v Praze dodává: „Jsem rovněž rád, že se nám podařilo jednání o spolupráci dovést k uzavření konkrétní dohody. Do budoucna vidím potenciál spolupráce zejména v oblasti technologií mobilních a optických přístupových sítí.“

Víte že?

Huawei není jedinou "mobilní" firmou v ČR, která s fakultou informatiky ČVUT v Praze spolupracuje. Těsné kontakty s ní už například zahájily tuzemské zastoupení výrobců HTC a Samsung. Z ČVUT se tak stává zajímavé útočiště například pro nadějné mladé začínající vývojáře aplikací, kterým vedení fakulty díky spolupráci s těmito výrobci bude moci poskytnout kvalitní prostředky pro rozvoj jejich vědomostí.

Zdroje: TZ Huawei

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze