Huawei Ascend Mate 7 překvapil výkonem: výsledky benchmarků

21

Nejnovější tabletofon z dílny Huawei disponuje velmi slušnou výbavou, která čítá špičkový 6palcový FullHD displej, čtečku otisků prstů, velkou baterii a tovární procesor HiSilicon Kirin 920. Ten rozhodně nehraje druhé housle a překvapivě se vyrovná dnešní nejlepší konkurenci od Qualcommu.

Huawei se snaží maximalizovat vývoj vlastních součástí mobilních telefonů a elektroniky obecně a používat vlastní řešení místo těch externích. Je to výhodnější finančně, tak i strategicky do budoucna. Jedním z takových odvětví jsou procesory Kirin, které vyrábí dceřiná společnost Huawei HiSilicon. Svým výkonem ale donedávna nikdy neoslnily a energetická náročnost byla přitom ve srovnání s konkurencí vyšší. Vzpomeňme například na modely Ascend D2 nebo loňský Ascend P6. Letos je ale vše jinak. Vlajkový Huawei Ascend Mate 7 dostal do vínku zbrusu nový procesor Kirin 920 s celkem osmi jádry s architekturou BIG-little a jedním pomocným jádrem. Procesor se skládá ze čtyř výkonných Cortex A15 jader taktovaných na 1,8 GHz a čtyř malých jader Cortex A7 s taktem 1,3 GHz. Grafické procesory má na starosti Mali T628MP4 a sestava má k dispozici 2 GB RAM.

TIP: první dojmy a video z Huawei Ascend Mate 7 v Berlíně

Huawei Ascend Mate 7 - fotografie z veletrhu IFA 2014

Huawei je na svou novinku hrdý a svědčil o tom i nadprůměrný prostor, který procesoru Huawei věnovalo na tiskové konferenci při představení telefonu v Berlíně na IFA. A hrdost je na místě. Procesor v Huawei Ascend Mate 7, který nyní v redakci testujeme, totiž velmi pozitivně překvapil ve všech benchmarcích. V Antutu se svým skórem může rovnat například Galaxy S5, v novějším Antutu X pak se skóre necelých 43 000 bodů poráží většinu telefonů na trhu včetně například Xperie Z3 od Sony a zařadil se přímo za HTC One M8. Také v dalších benchmarcích Mate 7 bodoval velmi dobře a dokazuje, že je dnešní špičkou. Kompletní přehled benchmarku přinášíme níže.

Technické parametry Huawei Ascend Mate 7

Kompletní specifikace
Konstrukce157 × 81 × 7,9 mm, 185 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT PLS, 6" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 28 FPS
ChipsetHuawei Kirin 925, CPU: 4×1,8 GHz + 4×1,3 GHz, GPU: ARM Mali-T624
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor4 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:41 hodin
Dostupnostříjen 2014, 13 000 Kč
Diskuze ke článku
Alan
Tak to je super. Hrozně se těším na recenzi a jak bude pozitivní,tak je můj:-D A chlapi dejte,už krátký videopohled prosím. Se těším jak malé děcko:-D
pedes
Stručně hezky napsáno. Huawei jde nahoru a výroba procesorů se ukazuje být správným směrem. P.S. jen byste si měli opravit tu zmínku o procesoru. Mám pocit, že Huawei do modelu Mate 7 nasadil verzi Kirin 925.
pink
Když už antutu, tak moje OPPO Find 7 má přes 44000 a je vyšší než oficiální co uvádíte.
joyster
Huawei urobil obrovský progress , design je inšpirovaný inými výrobcami ale zároveň je originálny a hlavne napríklad oproti samsungu sú použité materiáli prémiové , výborne zvládajú poväčšinou odladiť prostredie , skvele fotia a hlavne ich fóny sa dajú kúpiť podstatne lacnejšie ako u konkurencie ,momentálne mám Z1 od operátora žial telekom mal vtedy p6 už vypredanú a p7 sa chystal iba predstaviť , z1 je fajn ale p7 zvládne všetko to čo z1 ale takmer o polovicu lacnejšie tak tomu bolo po predstavení p7 teraz sú tie ceny zrovnateľné kedže je tu už aj z3 , rohodne sa dá u huawei kúpiť za menej prachov hodne muziky ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze