HTC zažívá červencový propad příjmů

23

HTC stále není do zpěvu. Po jisté stabilizaci finančních výsledků totiž přichází opravdu studená sprcha, kterou přinesl červenec. V tom HTC zažilo opravdu velký pokles příjmů při meziročním i meziměsíčním srovnání.

Velmi znepokojující jsou finanční výsledky HTC za právě uplynulý měsíc červenec 2014. Celkové příjmy totiž činily pouze 353 miliónů dolarů. Přitom ještě v červnu si HTC pochvalovalo příjmy ve výši 729 miliónů dolarů. Jedná se tedy o více než 51% pokles při meziměsíčním srovnání.

Nijak růžově nevyznívá ani meziroční srovnání. Příjmy za červenec 2013 činily 523 miliónů dolarů a opět jde tedy o pokles, při meziročním srovnání o přibližně 32,5 %. Celkově čísla nevěští nic dobrého a HTC zřejmě čeká krušné třetí čtvrtletí, ačkoliv si jej výrobce maloval růžově. Celkové příjmy za třetí čtvrtletí HTC odhaduje okolo 1,5 miliardy dolarů. Po velmi podprůměrném červenci by však srpen a září muselo být pro HTC nejlepšími měsíci za poslední léta.

Naděje se vkládají do údajně chystaného modelu One(M8) se systémem Windows Phone 8. Jenže je vcelku nepravděpodobné, že by model s operačním systémem od Microsoftu nějak výrazněji přispěl ke zlepšení prodejů.

Zdroje: gsmarena.com, androidcentral.com

Diskuze ke článku
Jiří Holba
Jiří Holba
HTC One s WP bude poslední hřebíček do rakve.
Velda
Komu? Androidu? ;-D
lojza
Ty jejich předražené hliníkače tedy jedou,pořád nechápou že lidi chtějí pořádnej foták,externí kartu a vyměnitelnou baterku a čistej andoid a ne ty šmečka co dělal s Wp at jdou ke dnu.
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
Mimo temu,kedy bude recenzia na Samsung Galaxy SIII Neo ? A co je lepsie, Samsung Galaxy SIII Neoalebo Motorola Moto G 4G ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze