HTC vysvětluje: proč má One (M8) velký černý pruh pod displejem?

27

Minulý týden HTC představilo svou novou vlajkovou loď, která přináší vesměs jen pozitivní vylepšení. Méně nadšeni již jsme z celkové velikosti a také nevyužitých prostor kolem displeje. Často probíraný černý pruh nyní HTC obhajuje.

HTC One (M8) kromě nespočtu změn připravilo i jednu méně vítanou. Tlačítka se přesunula z prostoru pod displejem přímo na něj. Tím samozřejmě ukusují úhlopříčku displeje. Ještě více zarážející je však fakt, že černý pruh pod displejem, na kterém se u loňského modelu nacházela senzorová tlačítka, zůstal zachován. Zdá se tak, že jen zbytečně zvětšuje už tak dost velký telefon. HTC jej při představování nijak nekomentovalo.

TIP! HTC One (M8): zkušenosti po týdenním používání

Nyní se k celé věci za HTC vyjádřil Jeff Gordon na svém Twitteru. V krátkosti napsal, že pod diskutovaným černým pruhem se nachází velké množství obvodů a antén. Nejde tedy jen o prázdné a nijak nevyužité místo, jak se tvrdí. Pokud bychom toto tvrzení vzali v potaz, má černý pruh svůj význam. Bezpochyby by se však na něj mohla vměstnat i dvě tlačítka a na displeji by tak zbylo více místa, nemluvě o tom, že konkurenční telefony jsou o poznání menší.

Zdroje: talkandroid.com

Diskuze ke článku
calmer
A on si snad někdo myslel, že tam je dutina? Samozřejmě že tam jsou nějaké součástky, ale konkurence to prostě dokáže na menším prostoru... A s baterií o větší kapacitě. Možná měli ubrat alespoň jeden foťák :)
Ondřej Procházka
Ondřej Procházka
Když UŽ tam je ten černý pruh potřeba,tak nevidím důvod přesunutí tlačítek. Ale i tak se mi M8 velmi líbí.
Patrik Škurla
Patrik Škurla
ono celokovovy povrch si ziada ine umiestnenie vselijakych anten a uplne hore a dole su zas repraky
Velda
Já osobně mám nejradši stále HW tlačítka (s přiměřenou tuhostí, vyhovují mi ty na Xperii X10/X8 např., na tehdejších Galaxy už to není ono), ale co je nejhorší jsou porstě tlačítka přímo na displeji. V tomto případě je to snad zločin, že je tam nedali. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze