HTC U11 life je odolný, pohledný a navíc skvěle vybavený telefon

23
HTC U11 life je odolný, pohledný a navíc skvěle vybavený telefon
  • HTC na dnešní tiskové konferenci představilo hned dva telefony
  • Níže postavené HTC U11 life potěší designem, odolností i funkční výbavou
  • Pyšnit se může čistým Androidem 8, certifikací IP67 a fotoaparáty s rozlišením 16 Mpx

HTC dnes představilo kromě špičkového HTC U11 také níže postavený model U11 life, který se bude snažit zaujmout o trochu méně náročné uživatele, ovšem i tak s důrazem na design a výbavu, která odpovídá vyšší střední třídě.

Displej postačí

Přední část vyplňuje 5,2palcový Full HD IPS displej. HTC se stále drží klasiky a displej nezasahuje až do krajů. Pod zobrazovačem nalezneme alespoň kapacitní senzor, který již známe z původních modelů značky.

Velkou výhodou HTC U11 life je voděodolnost dle certifikace IP67, stejnou disponují například iPhony. Vůči prachu je nové HTC odolné kompletně a vadit mu nebude ani půlhodinová koupel v hloubce jednoho metru. Kromě odolné konstrukce zaujmou také boky citlivé na tlak. S těmi jsme se mohli setkat u HTC U11, funkčnost bude totožná. Stiskem budete moci pořídit screenshot, zapnout svítilnu nebo aktivovat hlasovou asistentku. Samozřejmostí je možnost spouštět vybrané aplikace a ovládat fotoaparát.

Mačkat můžete i U11 life

Konstrukce HTC U11 life navazuje na designovou filozofii HTC U11. Jeho zadní strana je tvořena akrylátovým sklem opatřeným mnoha tenoučkými vrstvami vysoce reflexních minerálů. Právě ty spolu s jejím zakřivením vytváří poměrně atraktivní odlesky, které se mění s každým pohybem telefonu.

HTC U11 life

Jednou z hlavních výsad nového HTC má být Android 8 Oreo. Novinka se řadí do rodiny Android One, která přináší svižné aktualizace. O výkon se stará osmijádrový procesor střední třídy Snapdragon 630, který je doplněn 3 GB operační paměti a 32GB interním úložištěm. Samozřejmostí je slot pro paměťové karty, kterými si lze paměť ještě rozšířit. Pokud by vám tato konfigurace i přesto nestačila, HTC nabídne vylepšený model se 4GB RAM a 64GB prostoru pro data. Samozřejmě za menší příplatek.

Fotoaparáty potěší, stejně tak 4K video

Oba fotoaparáty disponují nadstandardním rozlišením 16 Mpx a technologií HDR Boost, která napomáhá při expozičně náročných situacích dosáhnout vyššího dynamického kontrastu a snížení šumu. Příjemným bonusem hlavního fotoaparátu je pak rychlé PDAF ostření, které vylepší výsledky nejen při fotografování, ale i při natáčení 4K videa.

Baterie nabídne průměrnou kapacitu 2 600 mAh a měla by vydržet alespoň jeden den náročného využívání. Díky nasazení grafického čipu Adreno 508 nabídne novinka o 30 % vyšší výkon ve hrách než starší verze ve Snapdragonu 626. Kromě toho je nový procesor i úspornější.

Dostupnost a cena

HTC U11 life ve vybavenější variantě s 64 GB paměti a 4 GB RAM v barvách Brilliant Black a Sapphire Blue bude možné předobjednat exkluzivně na e-shopu HTC ještě dnes za cenu 10 099 Kč. V české prodejní síti bude dostupná varianta Brilliant Black s 32 GB interní paměti a 3 GB RAM v ceně 9 995 Kč. Ceny jsou tedy na poměry HTC velice slušné, což rozhodně chválíme.

V balení uživatel nalezne i sluchátka HTC USonic s Hi-Res certifikací, které díky zabudovaným mikrofonům nabízí i aktivní potlačení okolního hluku. Navíc dokáží pomocí odrazů referenčních tónů analyzovat stavbu vnitřního ucha a optimalizovat zvukový výstup přesně pro sluch konkrétního uživatele.

Technické parametry HTC U11 life Android One - 32 GB

Kompletní specifikace
Konstrukce149 × 72,9 × 8,1 mm, 142 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP67
DisplejSuper LCD 5, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 630, , GPU: Adreno 508
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:44 hodin
Dostupnostlistopad 2017, 9 990 Kč
Diskuze ke článku
haha
Jen me opet rozesmeje ze tam neumí dat bezdrat nabijeni :D komedianti
jirka
"HTC U11 life ve vybavenější variantě s 64 GB paměti a 4 GB RAM v barvách Brilliant Black a Sapphire Blue bude možné předobjednat exkluzivně na e-shopu HTC ještě dnes za cenu 10 099 Kč."

Vždyť ta cena je tam skoro dvojnásobná. To je neprodejné.
Petr
"potěší designem" - kdyť to vypadá jako 3,5 roku starý Samsung S5, akorát že i ten měl tenkrát menší rámečky než tohle.
René
No na velikost displeje to je docela velké, já mám 5,7" a 151mm na výšku, toto má 5,2" a 149mm.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze