HTC U se zřejmě zbaví všech tlačítek. Jak se ale bude ovládat?

8
HTC U se zřejmě zbaví všech tlačítek. Jak se ale bude ovládat?
  • Spekulovaný model HTC U by se měl stát novou vlajkovou lodí
  • Chybějící tlačítka mají nahradit senzory tlaku v rámu telefonu
  • Výbava oslní 5,5palcovým displejem nebo Snapdragonem 835

Tchajwanské HTC v letoším roce představilo dvě novinky, modely U Ultra a U Play. Zatímco první z nich je skvěle vybavený a pokouší se přiřadit k těm nejlepším telefonům na trhu, U Play dokáže oslnit snad jen neuvěřitelně vysokou cenou. Nicméně pravou vlajkovou loď má výrobce údajně ještě v rukávu. Má se jí stát model s kódovým označením Ocean, finální název by mohl být velmi prostý – HTC U. Unikly již také první rendery, které odhalují pravděpodobný vzhled. Nejvíce zaujme, že telefon postrádá jakákoliv tlačítka. Chybí i klávesa pro odemknutí i ovládání hlasitosti.

Ovládání má dle spekulací a uniklého obrázku zajistit dotyková hrana telefonu. Ta má být citlivá na tlak a nastavit bude možné tři různě silné intenzity stisku. Zvolit půjde různé funkce, které k těmto stiskům přiřadíte.

HTC U

V další výbavě by se měl objevit 5,5palcový Quad HD displej nebo výkonný procesor Snapdragon 835 společně se 4GB operační pamětí. Pro vaše data bude připravena 64GB nebo 128GB interní paměť. Android 7.1 Nougat doplní nadstavba Sense 9. Hlavní fotoaparát bude nabízet 16 megapixelů a optickou stabilizaci obrazu. Video nahrajete až ve 4K rozlišení a s kvalitním zvukem, který zajistí čtveřice mikrofonů.

Na těle zařízení má být opět jen jeden konektor, kterým je USB-C. Na 3,5mm jack tak HTC zřejmě definitivně zanevřelo. Prozatím není znám přesný termín představení, nicméně spekuluje se o tom, že nového HTC se dočkáme ještě během dubna.

Zdroje: phonearena.com, slashgear.com

Diskuze ke článku
Kuba
Pěkný telefon. Rámečky jsou super, výbava fantastická. Myslím že se máme na co těšit.
Dave
Blbě. Hlavně to zas bude předražený jako prase nedivil bych se kdyby zato chtěli 25k.
kvok
Mohli by do toho hodit bezdrátové nabíjení a zbavit se i USB-C, ať už jsou ty boky čisté úplně.
Jab
Ah ok. Tuhle zprávu jsem okem přejel už někde na 1. dubna a měl jsem ji za apríla. Ale HTC mě nenechá ve štychu a pobaví mě opět cenou. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze