HTC U Play je třpytivá stylovka s nesmyslnou cenou (video)

7

Kromě nejvyššího modelu HTC U Ultra jsme si na stánku tohoto výrobce mohli prohlédnout také menší a levnější variantu HTC U Play. Název sice naznačuje hry, ve skutečnosti je však model U Play především stylovka střední třídy. Láká na poměrně kompaktní rozměry, lesklý design nebo solidní paměť, ale skrývá kostlivce ve skříni.

Než jsem si šel prohlédnout model U Play, natáčel jsem pro vás většího sourozence U Ultra. Možná i proto jsem byl poté překvapen tím, jak dobře menší z dvojice padne do ruky a rozměry i celkový tvar jsou velmi pohodlné. Povedená je také konstrukce, která využívá kovový rám sevřený mezi dvěma skleněnými plochami. Jedna kryje 5,2" Full HD displej typu LCD a druhá je tak lesklá, až vám zrak přechází.

Stejně jako model U Ultra, tak i U Play totiž sází na lesklé provedení v černé, modré, růžové a bílé variantě. U zařízení střední třídy je tato vlastnost trochu pochopitelnější, protože uživatelé v této kategorii dokážou často upřednostnit formu nad funkčností, ale nejsem si jistý, zda dokážou tolerovat chybějící 3,5mm jack konektor. I zde pak samozřejmě platí, že tmavé barvy jsou magnetem na otisky prstů a každý drobný škrábanec je hodně vidět.

HTC U Play – MWC 2017

Už při oficiálním představení tohoto modelu jsme vás informovali, že U Play výbavou příliš neoslní. Full HD displej, 4 GB RAM a 32 nebo 64 GB vnitřní paměti rozhodně neurazí, nasazení staršího a ne moc výkonného čipsetu MediaTek Helio P10 ale opravdu nerozumím. Vzhledem ke schopnostem tohoto čipsetu tak mám strach, že jinak velmi hezký model U Play bude po pár týdnech nepoužitelný, i když na stánku telefon pracoval naprosto bezchybně.

Různé barevné varianty HTC U Play
HTC U Ultra a U Play míří do ČR, dnes začínají předobjednávky

HTC rozhodně nelze upřít odvahu a sebevědomí, ale jak se říká, tak všeho moc škodí. V tomto případě HTC škodí především jeho cenová politika, jelikož model HTC U Play rozhodně nedokáže obhájit cenovku více než 13 tisíc korun. Jen pro příklad – za tuto cenu seženete loňskou vlajkovou loď HTC 10, která má několikanásobně lepší výbavu!

Technické parametry HTC U Play 3 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce146 × 72,9 × 8 mm, 145 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 5, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetMediaTek helio P10, CPU: 4×2 GHz + 4×1,2 GHz, GPU: ARM Mali-T860 MP2
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:58 hodin
Dostupnostbřezen 2017, 13 495 Kč
Diskuze ke článku
jurkomsan
V tom HTC sa už úplne zbláznili... Za zariadenie s podobnou výbavou dáte max. 6250kč (okolo 250 euro). Dobrý príklad je nová Nubia Z11 mini, ktorá stojí dokonca 5800kč (okolo 230 euro) a má dokonca lepšiu výbavu. No uznajte sami. Môj 7 ročný syn by dokázal upraviť tú cenovú politiku HTC lepšie ako oni...
Jab
"HTC V Play U"
Dave
bože ať už jde HTC do kelu.
Lukas
13 tisíc jo? Hahahaha

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze