HTC prý i nadále pracuje na chytrých hodinkách (aktualizováno)

1

Asus ZenWatch, Samsung Galaxy Gear S nebo také LG G Watch R. Chytrých hodinek bylo na veletrhu IFA 2014 nespočet. Jeden velký výrobce ale chyběl. Je jím HTC, které údajně vyhodilo plány na chytré hodinky z okna. Může za tím být nejistá finanční situace kombinovaná s velmi silnou konkurencí, ve které by se HTC těžko prosazovalo.

Aktualizováno 12. 9. 2014

Tak hodinky prý ještě žijí a tím pádem se vyvracejí původní informace, které hlásaly, že HTC s vývojem hodinek končí kvůli nejisté budoucnosti. Podle serveru CNET se na vývoji nadále pracuje a HTC chystá hodinky prodávat v první čtvrtině roku 2015. Bližší informace však nejsou k dispozici a budeme si muset počkat na vlastní prohlášení HTC.

Originální zpráva z 6. 9. 2014

Většina výrobců na IFA 2014 předvedla nové chytré hodinky, které jsou trendem poslední doby. I přes dřívější spekulace, že HTC plánuje vlastní chytré hodinky, se nic takového neudálo. Svoje nové wearables představili výrobci jako Asus, Samsung nebo LG. Očekává se také to, že svoje hodinky představí Apple na své iPhone události 9. září.

HTC

HTC údajně totiž zanevřelo na chytré hodinky a věnuje se oblastem, se kterými má zkušenost a ve kterých má šanci uspět. HTC má totiž dlouhodobé finanční problémy, které by se mohly ještě prohloubit, pokud by přistoupilo na nápad vyrobit chytré hodinky s nejistou budoucností. To, že HTC hodinky neplánuje ještě sice není oficiální, ale zdroj, který je údajně v blízkém kontaktu s touto problematikou, toto tvrdí.

Zdroje: pocket-lint.com, phandroid.com

Diskuze ke článku
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Podľa mňa je otázne či dáky výrobca momentálne na chytrých hodinkách zarába lebo to zatiaľ berú ako stratovú investíciu do budúcna na získanie trhového podielu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze