HTC Desire 8: unikají další fotografie a informace (2x aktualizováno)

HTC na tom stále není moc dobře a jako nové východisko vidí zaměření se na telefony střední třídy. Právě do té by mohl zamířit dosud neznámý model Desire 8, který by měl nabídnout 5,5palcový displej nebo stereo reproduktory.

Aktualizováno 21. 2. 2014

Po včerejšímu přívalu specifikací si dnes můžeme odpočinout od čtení. Dnešní aktualizace je totiž výhradně ve znamení nových fotografií chystaného tabletofonu HTC Desire 8.

Aktualizováno 20. 2. 2014

Populární Twitter účet @evleaks odhalil specifikace chystaného HTC Desire 8, které se představí pravděpodobně v pondělí.

  • 5.5" displej s rozlišením 1280 x 720 px, technologie HD SLCD2
  • Čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 (MSM8928) s taktem 1.6 GHz
  • Android 4.4.2 (KitKat) a Sense 6.0
  • 13Mpx fotoaparát s LED bleskem
  • 5Mpx přední fotoaparát
  • HTC BoomSound, Stereo reproduktory
  • 1,5 GB RAM, 8 GB vnitřní paměť, paměťové karty microSD
  • 3G, WiFi a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0

Aktualizováno 18. 2. 2014

Po necelém týdnu se znovu dozvídáme o chystaném tabletofonu od HTC. Dle nejnovějších informací opravdu půjde o Desire 8 a výrobce tak upustí od tradičního tříčíselného pojmenování. Máme také další informace o výbavě. Potvrzuje se 5,5palcový displej s HD rozlišením. O procesor se postará čtyřjádrový Snapdragon 400 a dále k výkonu přispěje 1 GB RAM. Interní 8GB paměť půjde rozšířit paměťovými kartami. Potěší nasazení Androidu 4.4.2 KitKat spolu s nadstavbou Sense 6. V další výbavě figuruje Bluetooth 4.0, Wi-Fi se standardy ac, nebo také podpora LTE.

Představení by mělo proběhnout 24. února, což je v pondělí. Paradoxně však proběhne v čínském Pekingu a nikoliv na veletrhu v Barceloně. Desire 8 by se měl dostat i mimo asijské trhy. Na oficiální potvrzení dostupnosti si však budeme muset ještě počkat.

Původní informace z 12. 2. 2014

HTC před několika dny oznámilo, že se hodlá v letošním roce více zaměřit na telefony nižších kategorií. Celkově vzato však hodlá oživit střední třídu, k čemuž by mohla pomoc řada Desire. Chystá se do ní další zástupce, který by se měl jmenovat Desire 8. Jde o poměrně nezvyklé označení a je dosti možné, že nakonec půjde o klasický stovkový název Desire 800. V každém případě se na chystanou novinku dnes vůbec prvně můžeme podívat.

HTC Desire 8

Telefon svým vzhledem spadá do současné linie výrobce a nechybí mu charakteristické průduchy nad a pod displejem. Pod oběma by se měl skrývat reproduktor. Displej by pak měl nabídnout úhlopříčku 5,5 palce. Rozlišení v tuto chvíli není známé, nicméně jej odhadujeme na HD. Dá se očekávat, že tedy půjde o zástupce stále oblíbenější kategorie tabletofonů střední třídy. Střípky informací dále hovoří o 13megapixelovém fotoaparátu na zadní straně a 5megapixelové kamerce na čelní straně. Z uniklého obrázku lze vyčíst, že Desire 8 bude existovat také ve variantě s podporou dvou SIM karet.

Více informací aktuálně není známo a je tedy otázkou, kdy se novinky dočkáme. Nabízí se blížící se veletrh MWC 2014 v Barceloně, kde ale HTC tiskovou konferenci nechystá a je tak otázkou, zda si představení nových telefonů nenechá na později.

Zdroje: news.mydrivers.com, engadget.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
Michal
Už jsem se bál, že to bude mít 8 palcový displej podle toho názvu
Šimon Tomov
Šimon Tomov
Myslím si, že tento Desire vyzerá lepšie ako to nové One-ko.. a to som ho plánoval kúpiť :/ no pokazili to!
Breta
A co rozměry? Cena? Bude tohle info v dohledné době? Díky.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze