HTC Legend: ve šlápějích Hrdiny

Mezi přímé pokračovatele tradic patřil v Barceloně především model HTC Legend, který si od modelu Hero bere přinejmenším všechno a nabízí přesně to, co od "druhých dílů" všichni očekávají. Vylepšení, upgrady a skvělý vzhled.

Poslední z představených modelů je HTC Legend, kterého může označit za přímého následovníka modelu Hero i absolutní neznalec. Legend mu totiž jako by z oka vypadl, navíc nabízí velmi podobnou výbavu a samozřejmě vychvalovaný Android.

Konkrétně bychom v HTC Legend měli nalézt Androida ve verzi 2.1. Ten se nám předvede na kapacitním HVGA displeji s uhlopříčkou 3,2 palce podpořenou technologií AMOLED. Uživatelské prostředí Sense doznalo mnoha změn (které si budou moci zdarma užít i majitelé Hero), podporuje multi-touch a předvede zajímavou funkci Leap, díky které si budete moci prohlédnout všechny domácí obrazovky naráz pouhým pohybem prstu.

Samozřejmostí jsou opět integrované sociální služby s novinkou FriendStream, která vám bude živě aktualizovat stavy vašich kontaktů. Maximální přizpůsobitelnost prostředí je opět velkou výhodou. Tělo Legend bude tentokrát kompletně z hliníku a vítáme i návrat povedeného trackballu.

Ani vnitřkem se Legend nemá za co stydět. Poběží na rychlém 600 MHz procesoru Qualcomm podpořeném 384 MB RAM pamětí. Mezi další funkce patří již nepostradatelné GPS, podpora HSPA, Wi-Fi a Bluetooth. V multimediální výbavě kraluje 5 MPx fotoaparát s autofocusem a přisvětlovací LED diodou, MP3 přehrávač a přítomný 3,5 mm Jack konektor pro připojení vlastních sluchátek. Nechybí ani slot pro paměťové karty microSD.

Technické parametry

Rozměry112 x 56,3 x 11,5 mm
Hmotnost126 gramů
Konstrukce klasická
Sítě GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 Mhz + UMTS 900 / 2100 MHz
Displej dotykový, kapacitní, AMOLED, rozlišení HVGA (320 x 480 px), 16 milionů barev, úhlopříčka 3,2", podpora multi-touch
ProcesorQualcomm 600 MHz
Paměť384 MB RAM, 512 MB vnitřní + paměťové karty microSDHC (až 16GB)
Otevřený operační systém Android 2.1 + Sense UI
Organizační funkcee-mailový klient s přílohami a automatickým stahováním, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, opakovaný budík, synchronizace s PC, čtečka RSS kanálů, integrované sociální služby Facebook, Twitter, Flickr, Google Talk, Google Search, GMail
Multimédiaaudio a video přehrávač, klasický 3,5 mm jack, FM rádio
Fotoaparát 5 Mpx (2592 x 1944 pixelů), autofocus, LED dioda
Navigace GPS vestavěný GPS přijímač, A-GPS, Google Maps, digitální kompas
Datové funkce Bluetooth 2.0 (profil A2DP) GPRS, EDGE, 3G, HSPA (HSDPA s downloadem až 7,2 Mb/s, HSUPA s uploadem až 2 Mb/s), Wi-Fi (IEEE 802.11 b/g)
Baterie a výdrž Li-lon 1300 mAh)
Doba hovoru: 7h (GSM), 6:30h (3G)
Pohotovostní doba: 440 hodin (GSM), 560 hodin (3G)
Cena a dostupnost cca ? Kč
2.čtvrtletí 2010

Do obchodů má Legend dorazit na přelomu března a dubna. Cena je zatím neznámá.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze