HTC Incredible S v redakci: první dojmy a videopohled

15

Heuréka. Konečně hezky fotící a hrající HTC. Do naší redakce exkluzivně dorazila první vlaštovka z barcelonského veletrhu. Jde o nové HTC Incredible S, který se svou výbavou zařadí mezi nejvybavenější a nejvýkonnější telefony na trhu. Ptejte se nás na to, co vás zajímá!

HTC Incredible S

Uběhl sotva měsíc od představení a HTC svůj nový špičkový model již protlačilo na náš trh. Díky oné rychlosti se HTC ještě stačí ohřát na pomyslném vrcholu současných Androidů (do doby, než přijdou dvoujádrové telefony). Byť se bude o místo dělit se svým stájovým kolegou Desire HD. Výbavou jsou totiž oba modely takřka totožné. Incredible S má jen nepatrně menší displej a kompaktnější rozměry. Lze říci, že novinka leží výbavou a velikostí právě mezi Desirem HD a starším Desirem. Vypisovat zde znovu výbavu zřejmě není nutné a odkáži vás na tabulku, důležité jsou první dojmy.

Technické parametry HTC Incredible S

Kompletní specifikace
Konstrukce120 × 64 × 11,7 mm, 135,5 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD, 4" (480 × 800 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm 8255, CPU: 1×1 GHz
PaměťRAM: 768 MB, vnitřní paměť: 1,1 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor1 450 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostduben 2011, ?

Při prvním seznámení s HTC Incredible S mě zaujala temně černá barva, která pohlcuje opravdu celý telefon. Ani na zadní straně nenajdeme nějaký světlejší prvek, jak bývá u HTC zvykem. Zadní kryt je tentokrát celý z pogumovaného plastu a navíc jeho střed vystupuje o úroveň výše, přičemž v pravém dolním rohu je „useknut“. V ruce tento designový styl působí trochu nezvykle, ale po pár dnech už vám to ani nepřijde nijak nepohodlné. Opět mne trochu zamrzel vystouplý fotoaparát. Naštěstí samotná čočka je zapuštěna. Na přední straně se krom velkého displeje vyskytují čtyři senzorová tlačítka. Na tom by nebylo nic podivuhodného, kdyby se neuměla přetáčet dle polohy telefonu. Když telefon otočíte do polohy na šířku, přetočí se náležitě i piktogramy na těchto senzorových klávesách. Praktický a zajímavý prvek.

HTC Incredible S – videopohled

Prostředí telefonu se mi prozatím jeví jako velmi rychlé. Rozhodně se na nic nečeká a veškeré animace jsou perfektně plynulé. Zásluhu na tom má 1GHz procesor a obří paměť RAM (768 MB). V základním balení výrobce také přichystal 8 GB paměťovou kartu, která rozšíří interní paměť o velikost 1,1 GB. Pochvalu si HTC zaslouží za fotoaparát. Konečně na něm zapracovalo a výsledné záběry jsou minimálně o třídu lepší, než u loňských modelů. Zapomenout můžete i na typický růžový nádech. Maximální rozlišení je 8 megapixelů a volit si můžete poměr stran 4:3 či 5:3. Fotografie jsou ostré i barevně věrohodné. Skvěle si telefon poradí s makrem. Je tak jen škoda, že chybí klasická hardwarová spoušť na boku.

Ukázkové fotografie

Snímky v plném rozlišení s poměrem stran 5:3

Žádný růžový nádech, nýbrž ostrost i při makru (poměr stran 4:3)

Velmi mile mne překvapil i audio výstup. Je patrné, že HTC zapracovalo na hudebním čipu a i při připojení vcelku obyčejných sluchátek je výsledek nadprůměrný. Novinka hraje mnohem lépe, než její starší kolegové. Lepší zvuk předvádí i samotný reproduktor, byť je jen jeden a malý.

HTC Incredible S pro vás právě testujeme. Ptejte se nás v diskuzi pod článkem, co vás zajímá, co bychom měli vyzkoušet a otestovat a co byste si rádi přečetli v recenzi, na kterou se můžete už brzy těšit.

Diskuze ke článku
Petr
Chtěl jsem se optat na zadní straně telefonu jsou 3 dírky.Na co tam jsou?Díky za info
Andrejka
Nevíte kdy se k vám do redakce dostane Wildfire S? Už se nemůžu dočkat recenze :)
Martin Pultzner
Dobrý den,
prozatím oficiálně ani nebylo potvrzeno, kdy se dostane do ČR. Očekáváme jej v průběhu dubna. Každopádně v nejbližších dnech a týdnech jej neočekávejte. Za 2 týdny budeme moudřejší a určitě čtenářům novinky formou Twitteru nebo aktuality sdělíme.
Michal Pavlíček
Dobrý den,

spodní dvě dírky skrývají anténu. Pokud sundáte kryt, telefon sice signál neztratí, ale signál značne klesne. Nicméně dírky by tam vůbec být v krytu nemusely.

Horní dírka skrývá další vodiče, které velmi pravděpodobně zkratují (blokují) nějakou funkcí telefonu po sejmutí krytu. Opět je tam dírka v krytu defacto zbytečná. Je možné, že dírky slouží jen pro odvod tepla.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze