HTC Explorer: první dojmy z malého gumáka

5

Do redakce nám dorazil nový Android pro masy - HTC Explorer. Tento smartphone s operačním systémem Android 2.3 Gingerbread je určen především uživatelům, kteří doposud neměli tu čest s chytrými telefony, ale zároveň chtějí hodně muziky za málo peněz. Toto přesně jim nový HTC Explorer nabízí, pojďme se na něj podívat.

HTC Explorer právě testujeme. Ptejte se nás na to, co vás zajímá. Otázky pokládejte v diskuzi zde pod článkem nebo na Facebooku, Twitteru či Google+.

Když jsem si vzal HTC Explorer poprvé do ruky, první věc, která mi bleskla hlavou byla: "Mám s ním hodit o zem?". Nebylo to však proto, že by se mi nějak nelíbil, ale proto, že celý kryt je silně pogumovaný. Plně ve mně vzbuzuje dojem odolného telefonu minimálně s certifikací IP 67. Hned jsem tuto možnost však zavrhl, když jsem viděl odkrytý microUSB konektor, 3,5mm jack konektor nebo nechráněný hlavní i telefonní reproduktor. Je však jisté, že telefon vydrží i horší zacházení.

HTC Explorer je dostupný v černé a tmavě modré variantě

Každopádně HTC Explorer je velmi zajímavý malý smartphone, který skvěle padne do ruky. Myslím, že není od věci použít spojení "gumový oblázek", protože gumový je a hezky kulaťoučký také. Uvnitř tepe procesor o taktu pouhých 600 MHz, což je hlavní příznak toho, že se jedná o smartphone nižší střední třídy. Kupodivu však HTC vcelku dobře odladilo nové uživatelské prostřední HTC Sense a reakce a animace jsou až překvapivě rychlé a plynulé. Uvidíme však, jak se Explorer bude chovat po zaplnění daty.

Co se však samotného prostředí týče, tak to mne moc neoslovilo. HTC naštěstí již upustilo od spodní řady 3 tlačítek, kde 2 krajní téměř nešla stisknout aniž byste nezavadili o některé ze senzorových tlačítek. Nelíbí se mi však menu s aplikacemi, které je přehlcené a aplikace jsou rozděleny do stránek. Nemůžete si tak například přitáhnout řadu s ikonkami blíže k palci - prostě do toho rohu budete muset sáhnout. Stejná přeplácanost je i v telefonní aplikaci, ve Friend Stream a vlastně celkově v celém prostředí. Displej HTC Explorer má pouze 3,2 palce a HTC se podle mého názoru nepodařilo s malým prostorem dobře hospodařit.

TIP! Přečtěte si preview HTC Explorer

Ještě jednou však musím vypíchnout plynulost prostředí, to u levných Androidů rozhodně není zvykem. HTC Explorer je určitě zajímavá volba pro začínající uživatele smartphonů, kteří nechtějí moc investovat a přesto chtějí plnohodnotný chytrý telefon. Více si o tomto smartphonu řekneme v recenzi.

HTC Explorer právě testujeme. Ptejte se nás na to, co vás zajímá. Otázky pokládejte v diskuzi zde pod článkem nebo na Facebooku, Twitteru či Google+.

Technické parametry HTC Explorer

Kompletní specifikace
Konstrukce102,7 × 58,5 × 12,8 mm, 108 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 3,2" (320 × 480 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536),
ChipsetQualcomm S1 MSM7227, CPU: 1×600 MHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 384 MB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 230 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011, ?

Za zapůjčení HTC Explorer děkujeme značkové prodejně HTC v Praze.

Diskuze ke článku
Rostislav Berka
Telefon je to docela pěkný, ale za tu cenu bych si radši koupil SE mini, má silnější procesor, nejspíš lepší fotoaparát a tipuju, že má lepší i zvukový výstup..... Sice ještě nevyšla recenze, neměl jsem to v ruce, ale fotoaparát i zvuk. výstup má HTC špatné....
Bobeš
Stejnak nechápu proč HTC tento tah udělal,co se týká telefonů vyšší třídy,tak je jeden s těch Best! Ale neměl by se hnát do těch středních.... Tam nemá podle mě šanci se uchytit :?)
Martin
U mě vyhrává se xperia mini. HTC Explorer je předražený a k tomu výbava nic moc. Něco podobnýho jako wildfire s
DT
Potřebuju se zeptat, jestli se prodáva s českým menu ---> díky :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze