HTC Explorer představen: levný Android pro všechny

5

Jestli něco výrobce HTC umí, pak je to odhalovat stále nové a nové telefony s Androidem. Když už si člověk myslí, že by jich mohlo být dost, dorazí další. V tomto případě levný a dostupný HTC Explorer, který by měl otevřít systém Android všem.

Hned na první pohled je vidět, že je Explorer telefon do nepohody a především pro nenáročné uživatele, kteří chtějí Android za malý peníz. To ale zase neznamená, že se bude jednat o nepotřebný kus šrotu, HTC totiž zvládlo napěchovat nový kousek dost slušným hardwarem, který se ve vodách mainstreamu neztratí. Ale popořadě.

Potěší především malé rozměry. Baculaté, částečně pogumované tělo a tloušťka pouhých 12,9 mm (věřte, že na podobný přístroj je to skvělé). Displej o úhlopříčce 3,2 palce s rozlišením HVGA pak potěší ty, co chtějí dobrou kvalitu za menší cenu. V útrobách tluče 600 MHz procesor, který je podpořen pamětí o velikosti 512 MB. Baterie ničím nevybočuje z průměru, nabízí výkon 1230 mAh a pár dnů pohotovostního režimu.

TIP: Podívejte se na podobně laděného HTC Wildfire.

Stále se však dočkáme nejnovější verze systému Android Gingerbread a uživatelského prostředí HTC Sense 3.5. K tomu se přidává dostatečně široká paleta připojení, kde nechybí 3G, Wi-Fi či Bluetooth. Průvod završuje o něco horší fotoaparát s rozlišením 3,15 MPx (předchozí mainstreamový model Wildfire se honosil 5 MPx), slot pro paměťovou kartu microSD a GPS navigace.

HTC chce ale pustit Explorer do světa s osobitým repertoárem aplikací. Aktivní studenti si tak zamilují Data Monitor, který sleduje velikost přenesených dat, sms zpráv a hovorů. Multimediální nadšence rozhodně potěší přehrávač videa s podporou videokodeků XviD.

Zahájení prodeje HTC Explorer je v České republice plánováno na listopad letošního roku. Doporučená cena bude oznámena při zahájení prodeje. Telefon bude k dispozici v černé nebo modré barevné variantě.

Technické parametry HTC Explorer

Kompletní specifikace
Konstrukce102,7 × 58,5 × 12,8 mm, 108 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 3,2" (320 × 480 px)
Fotoaparát3,2 Mpx (2 048 × 1 536),
ChipsetQualcomm S1 MSM7227, CPU: 1×600 MHz
PaměťRAM: 512 MB, vnitřní paměť: 384 MB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 2.3
Akumulátor1 230 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostříjen 2011, ?

Zdroje: gsmarena.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Martin
HTC SHITtelefon, ten by som nechcel, určite bude darší a horší než moja Nokia čo ju mám vyše roka a pol :D
Karol
mna oslovil design skoda fotaku ale niecim sa predsa musi lisit od wildfiru-s
Poky
Ten procesor by údajně měl být ARMv7, což je docela podstatný rozdíl oproti stávajícím 600MHz prdítkům postavených na ARMv6 architektuře. Já jen že tohle by mohlo být konečně slušné lowendové zařízení v podání HTC.
htc lover
k telefonu HTC Explorer můžu ríct že je to cenově dostupný telefon který podporuje wifinu a je v cenové kategorii 2000 a 3000 kč a já ho mám

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze