HTC Desire U: slabší klon Desiru X dostupný zatím jen v Číně

1

HTC rozšiřuje portfolio svých smartphonů o novinku s názvem Desire U. Výrobce se s ničím nenamáhal a opět použil svůj osvědčení design, který zkombinoval s hardwarem nižší třídy. Novinka vychází z úspěšného mid-endu Desire X, avšak její výbava ji řadí do nižších pater cenového spektra.

S Desirem X má nový Desire U společnou přední stranu se zaobleným obvodovým rámečkem kolem displeje. Zadní strana je trošku odlišná. Fotoaparát v případě novinky totiž postrádá charakteristický prvek, velký oválek s barevnou linkou. To jsou v kostce asi všechny rozdíly obou modelů z hlediska vzhledu.

HTC Desire U - oficiální fotografie

Oproti Desiru X, který můžeme zařadit do střední třídy, však novinka spadá spíše do nižší třídy. Hlavními body výbavy jsou 4palcový displej s WVGA (480×800 pixelů), základní jednojádrový procesor s taktovací frekvencí 1000 MHz, 4 GB vnitřní paměti a 512 MB paměti RAM. Operační systém je mírně starší Android 4.0 Ice Cream Sandwich, ke kterému výrobce opět připojil svoji tradiční grafickou uživatelskou nadstavbu Sense UI. Samozřejmostí je také přítomnost softwarového vylepšovače zvuku Beats Audio, jehož přítomnost v telefonu je patrná podle loga na zadní straně.

Dnes představený model je dvojčetem u nás úspěšně prodávaného HTC Desire X

TIP! Recenze HTC Desire X – Silný hráč střední třídy

Prozatím bude HTC svůj nový low-end distribuovat pouze doma na Tchajwanu a v Čínské lidové republice. Zda se někdy dostane do prodeje i v jiných částech světa zatím výrobce neuvedl. Rozhodně by to ale v případě rozumně nasazené ceny mohl být zajímavý tip na nový smartphone pro méně náročné zákazníky.

Zdroje: gsmarena.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Ondřej
Nevím nevím,nedávno HTC přece říkalo,že vytvoří pár telefonů a ty nebude tak často měnit a místo toho jeden telefon za druhým,nemastný,neslaný a bordel ve značení ...to může vést jenom jedním směrem...k červeným číslům. V nabídce bych nechal top model,one S, DESIRE X a desire c (co se týče androidů) .Ještěže alespoň HTC nejde cestou zvětšování displejů u top modelů,4,7 u novinky,která nás čeká naprosto dostačuje,za to si teda zaslouží HTC potlesk

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze