HP Pre 3 se tento týden vrací zpátky na pulty obchodů

1

HP Pre 3 je zatím neprávem opomíjený. Tato novinka je již delší dobu na trhu a k dispozici bylo pouze omezené množství tohoto zajímavého přístroje. I když ale HP hází WebOS přes palubu, chystá pro velký úspěch opětovný comeback i modelu Pre3 ve variantě s AZERTY klávesnicí, primárně tedy pro francouzský trh.

HP Pre 3 - oficiální fotografie

Pro osvěžení paměti si připomeneme pár základních faktů. " Novinka " se dočkala svého představení již v únoru letošního roku, kdy jsme vás o ní informovali prostřednictvím tohoto článku. Telefon jsme si společně s modelem Veer a tabletem TouchPad vyzkoušeli osobně v Barceloně. Výhodou modelu Pre 3 je výsuvná QWERTY klávesnice a dotykový displej nabídne překvapivě velikou úhlopříčku 3,6 palce s rozlišením 480 x 800 bodů. Bohatá výbava čítá i přítomnost dvou fotoaparátů - přední videokamery určené pro videohovory s rozlišením 1,3 MPx a hlavního fotoaparátu s rozlišením 5 MPx a přisvětlovací LED diodou. Silnou stránkou bude i 1,4 GHz procesor Snapdragon s 512 MB pamětí RAM. Operační systém je tvořen platformou WebOS.

Pre 3 by se měl objevit na pultech prodejen ve Francii již začátkem příštího týdne za předpokládanou cenu 129 eur včetně daně za základní model s nejmenší pamětí. Vypadá to tedy, že se HP snaží vytěžit z popularity výprodeje svých WebOS zařízení co nejvíce a vyrábí poslední série. Nedávno rovněž HP oznámilo výrobu poslední série tabletu TouchPad.

Zdroje: phonearena.com