HP představilo notebook edice Star Wars pro skalní fanoušky

10

Společnost HP představila nový notebook, který budou moci fanoušci Hvězdných válek přidat do své sbírky. Notebook z řady Pavilion společnost převlékla do kabátku oblíbených filmů Star Wars a nutno dodat, že si dala opravdu záležet. Na notebooku se objevují prvky především temné strany Síly. HP se snaží odlišit a v tomto případě oslovit úzce zaměřenou masu uživatelů.

Odlišit se je v dnešní době těžké a každý výrobce na to jde trochu jinou cestou. Tu zajímavější si vybralo HP, které představilo notebook z řady Pavilion na motivy oblíbených Hvězdných válek. My jsme se na něj měli možnost podívat a jedná se o opravdu propracovanou inspiraci. Skalní fanoušci si tedy mohou do sbírky přidat další zajímavý kousek a nutno dodat, že HP Star Wars Special Edition není, ani co se týká komponent, žádné ořezávátko.

HP Star Wars Special Edition

Notebook s rozměry 261 × 384 × 25 mm asi nepřekvapí velikostí displeje, který má 15,6 palců a Full HD rozlišení. V případě tohoto zařízení je nedotykový. Tělo je vyrobeno z plastu ale velmi kvalitního. Tedy z počátku jeden z průměrných notebooků. To hlavní je ale vzhled. Celé šasi je totiž inspirováno motivy Star Wars a konkrétně Galaktickým Impériem. Počítač na sobě má tak například „bitevní šrámy“ a po otevření na základně najdete dokonce vyobrazeného jednoho „Stromtroopera“ tedy imperiálního vojáka.

HP Star Wars Special Edition

HP dokonce nezapomnělo ani na písmo „Aurebesh“ a notebook tak zdobí i nápis „Galactic Empire“ právě v tomto písmu typickém pro Hvězdné války. Klávesnice je tematicky podsvícená červeně a určuje příslušnost k temné straně Síly. Navíc si v knihovně fontů můžete vybrat písmo Aurebesh, a psát tak ve standardním galaktickém jazyku. Touchpad je navíc v designu zaměřovacího systému stíhačky X-wing.

HP Star Wars Special Edition

Na těle notebooku samozřejmě nechybí ani porty, jako je HDMI, LAN, USB 2.0 a dvě USB 3.0, ale řekněme si rovnou, že zde není konektorová výbava tím hlavním, přesto ale potěší. Notebook nepostrádá ani optickou mechaniku a 3,5mm jack k připojení sluchátek.

Vnitřní komponenty napovídají, že i zde se HP snažilo. Srdcem zařízení jsou procesory Intel Core i7 a i5 Skylake, kterým sekundují paměti od 4 do 8 GB. Od fanoušků Star Wars se očekává i kladný vztah ke hrám, takže nechybí ani grafický čip nVidia GeForce 940M a plotnový disk s kapacitou 1 TB.

HP Star Wars Special Edition

Samotnou kapitolou je také speciální Star Wars obsah. V notebooku najdete množství témat a zvuků k Windows 10, abyste si prostředí mohli přizpůsobit podle sebe. Na ploše tak stačí kliknout na symbol Impéria a nechat se přenést do velitelského centra, kde lze prohlížet motivy a galerie notebooku. Zde máte k dispozici unikátní kolekci obsahu s více než 1 100 obrázky, které pokrývají celou historii Star Wars. Mezi nimi najdete například i speciální fotografie a obrázky ze zákulisí, storyboardy, artworky, návrhy kostýmu a vůbec vše co k natáčení a existenci filmů patří. Navíc budete mít přístup i k prvnímu komiksu série Star Wars, úryvkům z vybraných e-knih a filmovým trailerům. Aby byl pocit dokonalý, na ploše máte ikonku Koše přeměněnou do tvaru Hvězdy smrti v nepoškozené podobě, pokud je koš prázdný a ve zničené, v případě, že je plný.

HP Star Wars Special Edition

Fanoušci Star Wars tedy zajásají a nutno přiznat, že to HP vzalo z gruntu a inspirace je dokonalá včetně balení, které je vymyšlené do detailu. Dokonce i bočnice chránící notebook v krabici má tvar lodí z Hvězdných válek. Inspiraci z různých filmů se na zařízení občas vidí, ale málokdy je tak propracovaná, jako je tomu u HP Star Wars Special Edition.

Notebook HP Star Wars Edition je k dostání na českém trhu již od listopadu a cena startuje na 19 990 Kč včetně DPH.

Technické parametry HP Star Wars Special Edition 15-an002nc

Kompletní specifikace
Konstrukce384,5 × 261,1 × 25,2 mm, 2 090 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 15,6" (1 920 × 1 080 px)
ChipsetCPU: 2×2,5 GHz, GPU: NVIDIA GeForce 940M
PaměťRAM: 8 GB, disk: 1 000 GB (HDD), paměťové karty: ?
Konektory2× USB 3.0, 1× USB 2.0, video: HDMI, další: Ethernet (RJ-45)
Datové funkcemodem: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémWindows 10
Akumulátor41 Wh, udávaná výdrž: ? hodin
Dostupnostprosinec 2015, 24 990 Kč

Zdroje: Tisková zpráva

Diskuze ke článku
Areon
No cena takto vybaveného běžného NB je cca 18 000Kč s DPH, takže těch 6 990kč je unikátnost šasí pánové :D , nutno podotknout, že pro fanouška serie ale nejspíš i tak jasná volba , ale pro ostatní lidi => osobně bych uvítal verzi core I5 procesoru ve spojení s GTX950m, GT940m při živení fullHD panelu není žádný zázrak a u případných novějších her budete mít problém :-) cena 25 000 Kč je při použití tohoto GPU prostě moc, v této cenové kategorii se objevují kousky s výkonější GTX950m a to případné zájemce jež vybírají důkladně přetáhne k ASUSU nebo MSI :-) kde za tu cenu dostanou podstatně více muziky.
Jirka Šimáně
Jirka Šimáně
Wow hodně dobrý, vyřadil jsem noťas na úkor tabletu a používám ho vážně výjimečně, ale toto bych si nechal líbit teda.
Halt01
Zdravím, opravte si prosím chybu v článku, stormtroopeři nejsou kloni, nýbrž normální lidé, jelikož po nástupu Impéria začali kloni rychle přesluhovat a klonovači na Kaminu, které klony dříve pro Republiku vyrábělo, se proti Impériu vzbouřili.
Kneblis
OMG poserte se každej ze sraček jako je star wars atp.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze