Honor 90: detailní pohled na displej a nastavení ochrany zraku uživatelů

Honor 90: detailní pohled na displej a nastavení ochrany zraku uživatelů
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Použitý 6,7" OLED displej je zaoblený po všech stranách a má špičkovou jemnost
  • Nadstandardní je 3 840Hz obnovovací frekvence PWM stmívání

Jedna z oblastí, kterou na nás nový Honor 90 zapůsobil v rámci podrobné recenze, je displej, jenž se chlubí vyloženě vlajkovými parametry. Použitý zobrazovací panel si díky tomu odnesl dokonce i první místo (v dané cenové kategorii) v žebříčku DxOMark, o jeho kvalitách však svědčí především praktické zkušenosti z používání.

Po všech stranách vychytaný OLED

Kvalitní displej hraje u smartphonů klíčovou roli, neboť na něm naše oči spočívají v podstatě neustále. Zobrazovací panel Honoru 90 proto potěší velkou uhlopříčkou 6,7", ale také technologií OLED s vysokým jasem i krásným barevným podáním se špičkovým kontrastem. Displej je navíc zaoblený nejen po stranách, ale i nahoře a dole, což činí používání gest v rámci systému Android ještě pohodlnějším.

Úroveň zaoblení je přitom tak akorát a rovněž napomáhá pohodlnému držení zařízení v ruce. Zakřivení displeje navíc ještě opticky ztenčuje již tak štíhlé rámečky okolo obrazovky. Díky vysoké jemnosti 435 PPI, což je hodnota, které nedosahují ani některé vlajkové modely, se lze spolehnout na čistý obraz i při sledování obsahu ve vysokém rozlišení. Použitá obrazovka rovněž podporuje až 120Hz obnovovací frekvenci pro maximálně plynulý pohyb prostředím či hraní her.

Ochrana zraku na prvním místě

Honor 90 má vlajkový displej rovněž ve smyslu ochrany zraku uživatele. K tomu slouží nadstandardní 3 840Hz obnovovací frekvence PWM stmívání, kterou ocení jedinci citlivější na blikání displeje. Obecně platí, že čím vyšší tato frekvence je, tím je sledování obrazovky příjemnější a méně namáhavé pro oči.

Honor 90 – videorecenze

K dispozici jsou ale také další funkce, například tzv. cirkadiánní noční displej, který automaticky upravuje teplotu barev obrazovky na základě biologického rytmu těla a má zlepšit kvalitu spánku. V možnostech nastavení neschází ani režim komfortního čtení, který filtruje modré světlo, či praktický režim eBook, jenž způsobí, že veškerý obsah zešedne.

Mezi další možnosti nastavení neschází automatické přepínání světlého a tmavého režimu, který rovněž šetří baterii, příkladně fungující automatické nastavení jasu či možnost nastavení barev obrazovky, rozlišení nebo obnovovací frekvence.

Honor 90

Rozměry161,9 × 74,1 × 7,8 mm, 183 g
DisplejOLED, 6,7" (2 664 × 1 200 px)
Fotoaparát200 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 7 Gen1,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 512 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze