Honor 6X se dvěma fotoaparáty živě z CES v Las Vegas

17

Honor na tiskové konferenci na veletrhu CES v Las Vegas oznámil globální dostupnost svého atraktivního modelu střední třídy 6X. Má dva fotoaparáty, čtečku otisků prstů, 5,5palcový displej, kovové tělo a silný procesor. To vše za 7 tisíc korun. Podívejte se na naše první dojmy, fotogalerii a videopohled přímo z veletrhu v Las Vegas.

Honor 6X

Honor s modelem 6X ukazuje, jak rychle se mění trh smartphonů. To, co by před dvěma lety každý považoval za prémiový telefon s cenou kolem 20 tisíc dnes nabízí za méně než polovinu. Honor 6X zaujme dobře zpracovaným kovovým tělem v zlaté, stříbrné nebo tmavě šedé barvě. Zvláště příjemné je zakřivení na bocích a musím říct, že málokterý smartphone padne tak dobře do ruky. Telefon zároveň i přes 5,5palcový displej není nijak přerostlý, rámečky nad a pod displejem se podařilo udržet na uzdě.

TIP! Honor 6X se již nebude schovávat a dorazí i na český trh

Honor 6X – CES 2017

Full HD displej nepřekvapí, nicméně pochválit ho lze za živé podání barev a solidní jas. Telefon pohání procesor Kirin 655, který by měl poskytovat dost výkonu i pro herní radovánky. V České republice pak bude dostupná hůře vybavená verze s 3GB RAM a 32GB vnitřní pamětí. V zahraničí se bude prodávat také 4GB verze s 64GB úložištěm, kterou jsme rovněž přímo v Las Vegas obdrželi na test. Paměť si budete moci dále rozšířit o paměťové karty microSD, o což se postará hybridní slot. Buď tedy můžete rozšířit paměť, nebo používat druhou SIM kartu.

Velkým lákadlem v dané cenové třídě budou dva fotoaparáty. Ty fungují na jiném principu než třeba u sesterského Huawei P9. Hlavní fotoaparát má rozlišení 12 Mpx a Honor vyzdvihuje i velký čip. Druhý fotoaparát má pak jen 2Mpx rozlišení a slouží zejména pro měření hloubky ostrosti. Díky tomu si pak můžete fotografie i po vyfocení přeostřovat a s Honorem dosáhnout stejného portrétového efektu jako u iPhonu 7 Plus.

Honor 6X se na český trh podívá už za několik týdnů. Evropská cena činí v přepočtu z eur 6 700 Kč, ta česká by se tak měla pohybovat kolem 7 tisíc korun, oficiálně však české zastoupení Honoru cenu oznámí později.

Technické parametry Honor 6X 32 GB + 3 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce150,9 × 76,2 × 8,2 mm, 162 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 655, CPU: 4×2,1 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: ARM Mali-T830 MP2
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 340 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:13 hodin
Dostupnostbřezen 2017, 6 990 Kč
Diskuze ke článku
vormen
fuj no to je hnus. hlavně ty dvě čočky v oválu a čtečka otisků hned pod čočkou, tak bude permanentně upatlaná :-)
Blue Sun
Blue Sun
Jen dva poznatky k 6X...
První - nic k nadšení, prostě standard, navíc tři měsíce starý.
Druhý - fakt je nutné zahltit stránku pěti články o každé novince? Takhle to zcela ztrácí přehlednost, hodně zajímavostí i zcela uteče, protože je vytlačí další a další články o nových věcech. Trošku se nad tím zamyslete, redakce. U všeho jiného máte Xkrát aktualizováno, proč ne tady?
Petr
Dobrý den. Takže to bude dualsim + microsd nebo zase ten kombinovaný slot?
Misko
Podporuje telefon NFC? V tabuľke špecifikácií píšete, že nie, avšak na videu na vašom facebooku v hornej lište svieti NFC

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze