Honor 6X se již nebude schovávat a dorazí i na český trh

5

Na právě začínajícím veletrhu CES 2017 uspořádala tiskovou konferenci také čínská značka Honor. Přichystala si pro nás model vyšší střední třídy, který zaujme 5,5palcovým displejem s Full HD rozlišením, výkonným hardwarem nebo dokonce duálním fotoaparátem. Prezentovaný Honor 6X však pro znalé čtenáře není žádnou novinkou.

Honor 6X
Honor 6X

Oficiální představení Honoru 6X totiž proběhlo již 18. října 2016, avšak tehdy byla dostupnost oznámena pouze pro domácí čínský trh. Nyní zkraje ledna se Honor rozhodl, že se s novinkou pochlubí také před ostatními. Vzhled telefonu je vcelku standardní. Budete muset počítat s většími rozměry, ačkoliv rámečky kolem displeje nejsou přehnaně velké. Za celkovými rozměry stojí především 5,5palcový Full HD displej. Jeho nasazení výrobce odůvodňuje zacílením tohoto modelu. Honor 6X míří mezi tzv. mileniály, kteří sahají častěji po telefonech s většími displeji.

Současně od telefonu očekávají dostatečný výkon, což by měla i dnes prezentovaná novinka splňovat. Nasazen je osmijádrový procesor Kirin 655 a věřte, že se nijak zásadně neliší od Kirinu 650. Procesor je podpořen 3GB operační pamětí a 32GB úložným prostorem. Na český trh se tak bohužel dostane nejslabší hardwarová konfigurace, který byla v říjnu představena. Zmíněnou interní paměť bude možné rozšířit. Nasazen je hybridní slot, a paměťovou kartu tudíž budete moci nahradit sekundární SIM kartou. Prostředí zajišťuje operační systém Android 6.0 Marshmallow s nadstavbou EMUI 4.1. Je to trošku škoda, neboť mateřský Huawei již například v Matu 9 nasadil sedmičkový Android, který by nově uváděnému modelu slušel podstatně více.

TIP! Předchůdcem novinky je Honor 5X, přečtěte si jeho recenzi

Velký důraz bude kladen na fotoaparát, který je duální. Hlavní fotoaparát disponuje 12 megapixely, sekundární kamerka je pak 2megapixelová. Dvojice fotoaparátů by měla napomáhat pro rychlejší a přesnější ostření. Samozřejmě nebude chybět ani možnost změny hloubky ostrosti a s tím spojené zajímavé úpravy pořízených snímků. Třetí fotoaparát se již tradičně nachází na čelní straně a vaše selfies vytvoří až v 8 megapixelech. Těsně pod fotoaparátem má své místo i čtečka otisků prstů, která má být dle slov výrobce velice svižná. K odemčení budou postačovat pouhé tři desetiny vteřiny.

Z další výbavy můžeme zmínit podporu rychlých dat LTE, a to včetně všech u nás využívaných frekvenčních pásem. Vhod jistě přijde i baterie se solidní kapacitou 3 340 mAh.

Nepřehlédněte: Honor 6X se dvěma fotoaparáty živě z CES v Las Vegas

Nový Honor 6X se již velmi brzy dostane také na český trh. Mělo by se tak stát v horizontu několika týdnů. Případní zájemci budou moci vybírat ze tří barevných provedení. Na pultech obchodů se Honor 6X objeví ve zlaté, stříbrné a šedé barevné variantě. Česká cena prozatím nebyla oznámena, ale očekáváme ji mezi 7 a 8 tisíci korunami.

Technické parametry Honor 6X 32 GB + 3 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce150,9 × 76,2 × 8,2 mm, 162 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 655, CPU: 4×2,1 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: ARM Mali-T830 MP2
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 340 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:13 hodin
Dostupnostbřezen 2017, 6 990 Kč

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
Jos
Tak pokud je pravda, že se u nás nebude prodávat 64GB tak si ho můžou strčit do háje. Škoda byl to můj favorit. Nechápu proč nedají lidem vybrat.
xo
Chm nic moc ;D P9 lite stale lepsi. :D
Eameralda
Pro me jasna volba uz od podzimu!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze