Hodinky Ticwatch S/E s Android Wear 2.0 přinesou mnoho žádaných funkcí

1
Hodinky Ticwatch S/E s Android Wear 2.0 přinesou mnoho žádaných funkcí
  • Dvojice chytrých hodinek Ticwatch E a S přináší operační systém Android Wear 2.0 v pěkném těle
  • Hodinky nabídnou také certifikaci IP67, zabudovanou GPS, Wi-Fi či pěkný OLED displej
  • Ticwatch jsou v prodeji prozatím na Kickstarteru se startovní cenou 119 dolarů (cca 2 700 Kč)

Pokud hledáte smartwatch se systém od Googlu, tak se nezapomeňte podívat na Kickstarter, kde se to v poslední době zajímavými hodinkami jen hemží. Jedněmi z nejzajímavějších projektů jsou nové Ticwatch E a S, které pohání Android Wear 2.0. Zároveň jim samozřejmě nechybí ani klasické monitorovací funkce včetně senzoru srdečního tepu. Také potěší elegantní design, jenž vyhrál pár ocenění, a certifikace zvýšené odolnosti IP67 je pak třešničkou na dortu.

Ticwatch

Hodinky uvádí do chodu dvoujádrový procesor MediaTek MT 2601, 512 MB RAM a 4 GB interního úložiště třeba pro vaší hudbu. Dotykový OLED displej nabídne úhlopříčku 1,4 palců a rozlišení 400 × 400 pixelů. Nechybí ani Bluetooth 4.1 pro propojení s Android a iOS zařízeními. Máme tu také Wi-Fi a A-GPS s podporou Beidou a Glonnas. Mobil tedy můžete nechat během svých cvičení klidně doma.

Pro správné fungování Google Asistenta musí být v hodinkách samozřejmě také vlastní mikrofon a reproduktor. Palčivou otázku bude již tradičně vydrž baterie, kterou výrobce prezentuje jako minimálně dvoudenní. Každý, komu jde alespoň trochu o vzhled, určitě ocení výběr z mnoha barev hodinek a spousty materiálů a barev pásku.

Ticwatch jsou k dispozici hned ve dvou verzích. Společenštější Tickwatch E, která je o pár gramů lehčí a nabídne průměr 44 mm, vás přijde v současnosti na 119 dolarů, což je po přepočtu necelých 2 700 Kč. Sportovní varianta Tickwatch S je těžší, ale zároveň o půl centimetrů tenčí a má větší průměr 45 mm. Stojí minimálně 139 dolarů, tedy zhruba 3 100 korun. Pokud vás hodinky zaujaly, určitě se na Kickstarter rychle vydejte. Současné ceny jsou opravdu atraktivní a už moc kusů nezbývá.

Zdroj: kickstarter.com