HMD Global rozbíhá aktualizaci na Android 9.0 Pie. První na řadě jsou Nokie 6.1

18
HMD Global rozbíhá aktualizaci na Android 9.0 Pie. První na řadě jsou Nokie 6.1
  • Ještě v průběhu října obdrží nejnovější Android Nokie 6.1 a 6.1 Plus
  • V listopadu přijdou na řadu Nokie 8 a 8 Sirocco

Včera večer společnost HMD Global oznámilo svůj nejnovější smartphone Nokia 7.1. Kromě toho však zástupci společnosti nastínili harmonogram aktualizací svých starších modelů na nejnovější Android 9.0 Pie. První vlaštovkou se před měsícem stala Nokia 7 Plus. Nyní budou ve vcelku krátkém sledu následovat další modely.

Nokia

Jak můžete vidět ze snímku prezentace, již v říjnu aktualizace na Android 9.0 Pie dorazí na Nokii 6.1 a Nokii 6.1 Plus. V listopadu se výrobce zaměří na své vlajkové modely Nokia 8 a Nokia 8 Sirocco. Není pochyb, že postupně budou následovat další telefony. Drtivá většina Nokií spadá do programu Android One, který zaručuje dvouletou aktualizaci softwaru na nejnovější verze a ještě následující rok bezpečnostních aktualizací.

Diskuze ke článku
Alois Jirasek
Alois Jirasek
"Android One, který zaručuje dvouletou aktualizaci softwaru na nejnovější verze a ještě následující rok bezpečnostních aktualizací." ..... to ma byt vtip? Ja vedel, ze android je na tom mizerne, ale Android One mela byt ta "vlajkova lod", ktera tomu konecne utne tipec ne? Nebo co je Android One? Dobre, chapu, ze kdyz kvazifirmicky musi vydat 800 modelu rocne, ze asi nezbyva cas optimalizovat nejnovejsi system na vsechny modely zpetne, ikdyz 2 roky mi prijde dost malo ....... ale, ze nebudou vychazet ani bezpecnostni updaty, tak to me dostalo. Myslel jsem, ze android a aspon u ten nokie, ma tohle vyresene a ze proste bezpecnostni updaty vydava samotny google a stahuji se automaticky!!! To mi jako chcete rict, ze si koupite telefon za 20 tisic s androidem a za 3 roky jej muzete vyhodit? Pardon! Ne za 3, ale mnohem driv, protoze se jeste aspon dva roky bude prodavat a asi si jej nekoupite v den predstaveni ze? To je vojeb jak cyp teda! A tohle je brano jako nejake plus? Chcete rict, ze jsou jini vyrobci, kteri jsou na tom s podporou aspon bezpecnostnich patchu, jeste hur??? Mam jeste lumiu (o desktopovych windows nemluve) a bezpecnostni zaplaty chodi kazdy mesic, tak ja nevim, ziju na jine planete, ze cekam aspon nejakou uplne tu nejzakladnejsi kvalitu a servis???
pan Tau
Informace není úplná, Nokia 7 plus má aktualizaci na Android Pie zatím v Indii. Ostatní regiony mají vágní termín: v příštích týdnech, což může být klidně v prosinci...
Klokanek
To jako myslíš že když ti nepřijde nová aktualizace, že se telefon nedá používat a musíš ho hned vyhodit? Docela zkratkovité myšlení, mám pár starších telefonů a na jednom z nich mám poslední bezpečnostní aktualizaci z května roku 2016. A telefon normálně funguje, ostatní služby jako google služby, google play a jiné aplikace jsou stále aktualizovány, takže prvně třeba trochu uvažovat než psát cypoviny..
Peta
Dobrej nevíte kdy bude android 9 na Xiaomi mi A2 lite děkuji

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze