Hlasové tarify u O2 nejsou jen FREE. V nabídce také Start a Zero

2

Včera O2 představilo své nové FREE tarify. Trojice domácích tarifů na sebe strhla velkou pozornost a zbylé dva hlasové tarify zůstaly stranou. Pořídit si můžete základní O2 Start a z minulých dob přežil tarif Zero.

Telefónica O2 oznámila 110 000 zákazníků v síti CDMA

O2 Start

Pokud však již jásáte, že se mezi těmito dvěma tarify objeví váš vysněný ideál, asi budete zklamání. O2 je záměrně včera neprezentovalo, neboť se nejeví vůbec výhodně. Ale nepředbíhejme. O2 Start už svým názvem evokuje nejzákladnější tarif, což dokládá i cena. Měsíční paušál činí 179 Kč, za který dostanete 60 volných minut do všech sítí. Jedna volná minuta vás tak vyjde na necelé tři koruny. Pokud je provoláte, vyjde každá další minuta na 3,90 Kč, tedy o 40 haléřů více, než v případě FREE tarifů. SMSka pak vždy stojí 1,50 Kč. Háček je však v nutnosti se upsat na dva roky. Nechcete se upsat? V tom případě se tarif řádně prodraží a připravte si 329 Kč. Bez smlouvy vás tak volná minuta vyjde na více než 5 Kč, což je velmi vysoká cena.

Čtěte: Revoluce u O2 - spouští tarify FREE: flatový tarif za 749 Kč

O2 Start
měsíční paušál se smlouvou / bez smlouvy 179 Kč / 329 Kč
výhody žádné
volné minuty 60
volné SMS 0
cena hovoru 3,90 Kč
tarifikace 60+60
cena SMS 1,50 Kč
internet v ceně ne
cena MMS 5,60 Kč

O2 Zero

Jediný tarif, který přežil revoluci. Známý tarif „za nula“ zůstává i nadále v nabídce a nic se, bohužel, nezměnilo ani na jeho cenách. Měsíčně nemusíte platit nic, nicméně jakmile budete chtít volat či poslat SMS, pořádně za to zaplatíte. Minuta hovoru do všech sítí vyjde na 6,50 Kč a jedna SMS na 2 Kč. Pozor si musíte dát na to, abyste alespoň jednou ročně vytvořili útratu, nebo O2 tarif zruší.

Nepřehlédněte: Nové tarify O2 FREE vs. konkurence: ušetříte i tisíce Kč (srovnání)

O2 Zero
měsíční paušál 0 Kč
volné minuty 0
volné SMS 0
cena hovoru 6,50 Kč
tarifikace 60+60
cena SMS 2,00 Kč
cena MMS 5,60 Kč

Pokud se za oběma tarify ohlédneme, zjistíme, že nijak výhodné nejsou. O2 Start by se mohl hodit uživatelům, kteří měsíčně provolají do jedné hodiny, neposílají SMS a nevadí jim dvouletý úvazek. Nabízí se však otázka, zda by takoví uživatelé neuvítali spíše předplacenou kartu, kde se například u BLESKmobilu mohou dostat na cenu 2,50 Kč za minutu. Tarif O2 Zero se hodí opravdu jen těm, kteří volají jen výjimečně, ideálně vůbec a jsou jen na příjmu.

Diskuze ke článku
slivamichal
V tabulce u O2 Start máte prohozenou informaci "se smlouvou / bez smlouvy". Takhle by to bylo se smlouvou nevýhodné. Ono je to teda nevýhodné tak - proti Bleskmobilu to je stále dražší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze