Hlasovali jste, zda fotí lépe iPhone 13 Pro Max, nebo 14 Pro Max. Kdo vyhrál?

Vyhodnocení ankety
2
Hlasovali jste, zda fotí lépe iPhone 13 Pro Max, nebo 14 Pro Max. Kdo vyhrál?
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Týden jste mohli hlasovat, zda fotí lépe iPhone 13 Pro Max, nebo 14 Pro Max
  • Ankety se zúčastnilo přes 600 čtenářů
  • S 54,1 % vyhrál duel...

Můžeme vám s klidným svědomím říci, že takto těsné hlasování jsme nečekali ani my. Týden jste mohli vybírat, zda fotí lépe Apple iPhone 13 Pro Max, nebo nový Apple iPhone 14 Pro Max. I když jsme čekali, že novinka s přehledem vyhraje, mýlili jsme se. Po celou dobu hlasování držel iPhone 13 Pro Max první místo a nic se na tom nezměnilo ani na konci hlasování. Celkem hlasovalo více než 600 čtenářů a z nich více než 54 % právě pro iPhone 13 Pro Max. Překvapení?

Ptali jsme se rovněž na důvody hlasování. Pro většinu, která hlasovala pro 13 Pro Max, bylo důvodem následující: detailnější fotografie, lepší světelnost, expozice, lepší ostrost, „fotografie vypadají přirozeněji“. Důvody pro hlasování pro 14 Pro Max byly následující: lepší kontrast, reálnější barvy, přirozenější barevné podání, kvalitnější zachycení detailů a světlejší snímky.

Jak je z hodnocení vidět, na každého působí snímky jinak, protože se důvody často opakují u obou iPhonů. A jak bychom hlasovali my? I přestože některé snímky z iPhonu 13 Pro Max opravdu vypadají na první pohled lépe, iPhone 14 Pro Max zachycoval barvy více na základě reality. Vidět jde také lepší světelnost, která však ve srovnání nemusí působit jako výhoda, protože snímek už zkrátka nevypadá tak saturovaně jako v případě iPhonu 13 Pro Max. U večerních snímků se nám mnohem více líbí podání iPhonu 14 Pro Max. Problém byl jen s teleobjektivem, kde ne vždy dokázal iPhone 14 Pro Max pořídit tak ostrý a kvalitní snímek jako iPhone 13 Pro Max, což nás překvapilo. Před publikováním slepého fototestu jsem si sám musel několikrát ověřit, že „ten horší snímek“ z teleobjektivu patří opravdu iPhonu 14 Pro Max.

U většiny fotek bychom preferovali iPhone 14 Pro Max díky lepší světelnosti a většinou ostřejším snímkům, nerozporujeme však, že některé fotografie z iPhonu 13 Pro Max působí lépe. A u teleobjektivu lze minimálně u dvou příkladů (graffiti na domě a Obecní dům) říci, že iPhone 13 Pro Max pořídil lepší snímek.

Za zapůjčení Apple iPhone 14 Pro Max děkujeme iWant.cz, kde si telefon můžete rovněž zakoupit.

A co vy, pro jaký iPhone jste hlasovali?

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Nedivím se, 14 pro Max má horší snímky a hrozně dožluta.
Dini Dini
Dini Dini
Nedivím se protikladným důvodům. Protože část snímků byla fakt lepší vpravo a část vlevo. To společně s výsledkem hlasování ukazuje, že přechod na 100Mpx nic moc nepřineslo - škoda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze