GTA: Vice City pro Android znovu ke stažení na Google Play

Všichni fandové legendární herní série Grand Theft Auto pozor! Vývojové studio Rockstar Games totiž uvolnilo další díl této herní série ve verzi pro mobilní zařízení s operačními systémy Android a Apple iOS. Po kultovním GTA III se nyní podíváme doslova do města neřesti – Vice City.

Aktualizace – 12. 12. 2012

Těžko říci, jakou roli v tom hrálo magické datum 12. 12. 2012. Každopádně počínaje dneškem je na Google Play opět možné stahovat GTA: Vice City. Cena činí necelých 120 Kč.

Aktualizace – 8. 12. 2012

Fanoušci série GTA, kteří dychtivě očekávali mobilní návrat do Vice City, zajisté postřehli, že titul na Google Play chybí, ačkoliv 6. prosince, kdy mělo být legendární GTA: Vice City přístupno pro Android a iOS, již bylo. Grand Theft Auto: Vice City se ke stažení pro Android objevilo na Google Play jen na chvíli a kvůli problému s validací, jež zapříčinily nemožnost stažení dodatečných dat většině hráčů, muselo být staženo. Rockstar oficiálně problém potvrdil a slíbil, že na jeho řešení již aktivně pracuje. Titul byl pro Android zatím odložen do příštího týdne, na AppStore je však již dostupný a těší se velké oblibě.

Původní informace z 22. 11. 2012

Grand Theft Auto: Vice City patří mezi nejznámější, nejprodávanější a možná i nejpovedenější díly celé série. Původní díl byl vydán v roce 2003, což je už téměř 10 let. V Rockstaru se tedy rozhodli oslavit toto výročí vydáním hry i ve verzi pro mobilní telefony. Nebude to ale první hra GTA, která se na mobilní platformy dostane. Již na konci loňského roku totiž bylo uvedeno kultovní GTA III, vůbec první GTA s využitím moderních 3D grafických prvků.

GTA: Vice City

Pokud GTA neznáte, pak vězte, že celý koncept hry spočívá v tom, že se svojí postavou postupně v daném městě stoupáte v hierarchii zločinců a mafiánů. Hra obsahuje spoustu aut, spoře oděných slečen, alkoholu a zbraní. Náplní hry je ničení, zabíjení, krádeže a vůbec páchání všemožných trestných činů. Idea a největší plus hry tkví v tom, že se při hraní nemusíte přesně do puntíku držet stanovené dějové linky, ale můžete se rozhodovat, co, kdy, kde a s kým v daný okamžik budete dělat. Nejoblíbenější činností také vždy bylo si jen tak jezdit opravdu rozlehlým městem a dělat si to, co se vám zrovna zlíbí.

Tip: Stahujte akční klasiku GTA III na iOS a Android

GTA: Vice City bude možné stahovat od 6. prosince. Ze začátku si jej zahrají majitelé přístrojů s Androidem a iOS (seznam otestovaných přístrojů níže), o případném pozdějším uvedení verze pro Windows Phone 8 nepadla ani zmínka. Oproti původní verzi se nová mobilní bude pyšnit aktualizovanými charaktery modelů, novými světelnými a vůbec grafickými efekty a vychytávkami, nebo novou a přesnější střelbou ze zbraní. Plně přizpůsobitelné by mělo být i ovládání hry. Zatím není jasné, kolik si v Rockstaru za Vice City řeknou. Určitým vodítkem může být cenovka staršího GTA III, které aktuálně ve verzi pro Android zakoupíte za necelých 120 Kč a pro iOS za 100 Kč, což vzhledem ke kvalitě a hlavně rozsáhlosti hry, které se u mobilních titulů příliš nevidí, rozhodně není přemrštěná suma.

Update: Rockstar oficiálně zveřejnil cenu GTA: Vice City. Ta bude činit jednotně pro Android i Apple iOS 4,99 dolaru, tedy v přepočtu asi 95 Kč.

Obrázky ze staršího GTA III pro Android

Níže naleznete seznam zařízení, na kterých v Rockstaru GTA Vice City otestovali. Na těchto strojích by hra měla běžet naprosto plynule a bez větších bugů. Fungovat samozřejmě bude na mnohem širším penzu smartphonů a tabletů. Samozřejmě ale není v silách vývojářů otestovat hru na všech zařízeních s Androidem.

Apple iOS zařízení: iPad, iPhone 4, 4S a 5, iPod touch 4. a 5. generace

Android smartphony:Motorola Razr, Razr Maxx, Razr Maxx HD, Motorola Atrix, Motorola Photon, Motorola Droid Bionic, HTC Rezound, HTC One X, HTC One S, HTC Evo 3D, HTC Sensation, HTC Droid Incredible 2, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Nexus S, Samsung Galaxy Note I a II, Samsung Galaxy S2I, Samsung Galaxy R, Sony Xperia Play, Sony Xperia S, Sony Xperia P, Sony Xperia T a TL, Sony Walkman Z Series Media Player, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S III, Google (LG) Nexus 4.

Android tablety: Acer Iconia, Asus Eee Pad Transformer, Asus Eee Pad Transformer Prime, LG Optimus Pad, Medion Lifetab, Motorola Xoom, Samsung Galaxy Tab 8.9 / 10.1, Samsung Galaxy Tab 2, Samsung Galaxy Note 10.1, Sony Tablet S, Sony Tablet P, Toshiba Thrive, HTC Flyer, Google Nexus 7, Google Nexus 10

Zdroje: rockstargames.com, blog.gsmarena.com

Diskuze ke článku
proč ignorují WP
ach jo, kdyby neignorovali další platformu, tak bych třeba měl radost
Jirka
Xperia play tam je, paráda. Už jsem se bál ze by to netestoval jedinými telefonu co má gamepad. Ale obávám se ze už dlouho ty hry stíhat nebude, ale chtělo by to nástupce.
pavell
co xperia sola??
Tom
Doufám že to pojede na iphone 4,ale myslím si že na ip4 se to bude sekat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze