Google Vyhledávač vám konečně pomůže s cestováním i v češtině

Google Vyhledávač vám konečně pomůže s cestováním i v češtině
  • Google spustil v češtině dvě nové služby, s nimiž usnadní uživatelům plánování cest nejen do zahraničí
  • Jedná se o Letenky a Destinace, které se přidají pomocí aktualizace automaticky do Vyhledávače Google
  • Destinace vám pomohou shromáždit užitečné informace o cílové destinaci, zatímco Letenky vám umožní se tam co nejrychleji a nejlevněji dostat

Google dnes vypustil své velmi užitečné služby Letenky a Destinace i pro Českou republiku, oboje samozřejmě v českém jazyce. Google Vyhledávač tak u nás dostal hned dvě významné aktualizace a přináší užitečné funkce, které si prozatím mohli užívat pouze uživatelé v zahraničí. Obě novinky přitom značně usnadní zejména cestování, což mohou ostatně napovědět už samotné názvy funkcí.

Služba Desitinace se snaží usnadnit orientaci v nepřeberném množství informací o turistických cílech, destinacích, památkách, ubytování a třeba i dopravě. Podle Googlu totiž většina uživatelů očekává, že tyto informace získá na svém mobilním zařízení přímo v prostředí známého Vyhledávače a od dnešního dne tomu tak skutečně bude i pro české uživatele.

Google Search

Stačí do Vyhledávače napsat název kontinentu, státu či země a jakýkoli předmět vašeho zájmu – například „architektura“ nebo „kultura“. Konkrétně lze tedy nyní do Vyhledávače napsat termín „Řím destinace“ či „Evropa pláže“ a poté se vám okamžitě zobrazí již tradiční chytré karty pro danou lokalitu. Destinace vám však neřeknou jen jaká místa se vyplatí navštívit, ale navrhnou třeba i pár oblíbených aktivit v daném místě. Dále poradí, kdy je nejlepší do dané oblasti cestovat i kdy je v lokalitě nejméně turistů či nejlepší počasí.

Druhá aktualizace s názvem Letenky ušetří konečně i českým uživatelům čas při vyhledávání, porovnávání a nákupu letenek. Službu najdete buď zadáním domény google.cz/flights, nebo samozřejmě přímo vyhledáním „Letenky Google“ ve Vyhledávači. Vyhledávání letů vám poté snadno pomůže najít, srovnat a zarezervovat vnitrostátní či mezinárodní lety od desítek poskytovatelů.

Google Search

Letenky tak dávají okamžitý přehled, kdy jsou letenky do destinace nejlevnější, tipy na úsporu peněz při volbě alternativního data odletu či letiště, možnost prozkoumat kam se lze dostat například během tříhodinového letu nebo za určitou cenu. Možností a informací je zkrátka spousta a navíc je možné si nastavit i upozornění a dostávat tak informace o tom, kdy se předpokládá, že se cena vybraných letenek změní.

Stáhnout Google Search

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: blog.googl

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze