Google ukazuje Project Ara a představuje tým (video)

3

Google to s modulárním telefonem Project Ara myslí naprosto vážně. Dokazuje to týmem, který sestavil a který se vývojem telefonu zabývá. Nechybí ani ukázka toho, jak bude usazování částí fungovat a dozvíme se také něco o Ara konfigurátoru. Zkrátka to vypadá, že se máme na co těšit.

Projekt Ara už asi nemusíme ani představovat, ale v rychlosti: jedná se o modulární zařízení, které bude možné napěchovat novými funkcemi jednoduchým vložením nového článku. Vy si tedy zakoupíte pouze základní jednotku a další „funkce“ budete dokupovat pomocí modulů. Samozřejmě, realita a hlavně vytvoření takového přístroje je mnohem složitější, ale pro zběžnou představu tento popis postačí.

Video ukazuje nejenom samotné zařízení (které by mělo být mimochodem dostupné ve trojím provedení – mini, standarní velikost a „tabletofon“), ale ukazuje také hlavní představitele týmu. Na závěr ještě doplníme, že základní verze modulárního telefonu Ara by měla být dostupná za cenu jen něco málo převyšující 1 000 Kč. Nezbývá tedy, než se začít těšit a doufat, že brzy Project Ara otestujeme „na vlastní kůži“.

Zdroje: androidcommunity.com

Diskuze ke článku
D5503 (st15i)
podle mě by ta základní deska s jednotlivými "bloky" neměla být odkrytá chtělo by to prostě něco jako zadní kryt nebo silikonový obal aby to mělo hezký "ucelený" desing

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze