Google se domluvil se Samsungem na rozsáhlé patentové licenci

Společnosti Samsung a Google právě uzavřely velmi zajímavou licenční dohodu, která znamená, že si obě společnost navzájem budou půjčovat vlastní patenty a to až na dalších 10 let včetně patentů, jenž obě společnosti získají v budoucnu.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský


Společnosti se bohužel nepochlubily tím, na jaké patenty se dohoda konkrétně vztahuje, ovšem není potřeba mnoho fantazie, aby nám došlo, že se z velké části se smlouva bude zabývat mobilními technologiemi, neboť na této úrovni navzájem společnosti poměrně úzce spolupracují.

google-samsung-820x420

TIP: Apple a Samsung spotřebovali v roce 2014 17 % všech křemíkových čipů na světě

Dohoda se týká patentů podaných i v následujících 10 letech. Jejím hlavním účelem je bezesporu snížení právních pří, které se ani jednomu z gigantů rozhodně nevyhýbají – mezi jejich největší soupeře přitom patří americký Apple a Microsoft, ovšem jak Google, tak i Samsung žaluje mnoho dalších menších hráčů.

V budoucnosti se tak pravděpodobně dočkáme ještě užší spolupráce obou společností. Tato dohoda by mohla také znamenat to, že Google hodlá další Nexus zařízení nechat vyrobit Samsungu – to už ale čistě spekulujeme.

Zdroj: AndroidCommunity, Samsung