Google Pixel Watch 2 nabízí vylepšený čipset a lepší výdrž baterie

1
Google Pixel Watch 2 nabízí vylepšený čipset a lepší výdrž baterie
Fotografie: Google
  • Google Pixel Watch 2 vylepšují nedostatky první generace
  • Potěší nové pásky i cena, která se mezigeneračně nezměnila

První generace Google Pixel Watch vzbudila hodně emocí, dost i těch negativních, primárně kvůli použití staršího a méně úsporného procesoru Exynos 9110 vyrobeného 10nm technologií, nelíbila se nám ani slabá výdrž, která s procesorem souvisela. Druhá generace má tyto nedostatky napravit.

Uvnitř nově tepe Snapdragon 5100, ten doprovází 2 GB RAM, což je hodnota pro hodinky plně dostačující. Koprocesorem je Cortex M33. Procesor je vyroben 4nm výrobní technologií a pozitivně se podepsal i na výdrži baterie, a to i přestože kapacita poskočila jen nepatrně z původních 294 na 306 mAh. Google nově slibuje 24hodinovou výdrž i při aktivované funkci Always-On. Nabití na 80 % by mělo zabrat 45 minut, na 100 % pak 80 minut.

Pokud se vám původní generace nelíbila, nemáme pro vás dobré zprávy, design zůstal nezměněn. Zachováno zůstalo i poměrně malé pouzdro, smířit se musíte s jedinou 41mm variantou, tloušťka těla činí 12,3 mm a hmotnost (bez pásku) 31 gramů. Displej je kruhový s úhlopříčkou 1,2", je typu OLED a rozlišení činí 384 x 384 pixelů, takže je jemnost 320 PPI. Na displeji se budou skvěle vyjímat nové přizpůsobitelné ciferníky (Accessible, Arc, Gold Digital a Analog Bold), kterými se chlubí systém Wear OS 4. Dodáme, že displej kryje odolné sklo Gorilla Glass 5 a jas činí ve špičce 1 000 nitů.

I druhá generace je vybavena optickými snímači, konkrétně dokáží Google Pixel Watch 2 měřit tepovou frekvenci a stav okysličení krve (SpO2). Snímač je o 40 % přesnější, měří totiž tep na více místech vašeho zápěstí. Zde si Google bere to nejlepší od Fitbitu. Hodinky budou sledovat i stres a poskytnou informace o kvalitě vašeho spánku, nechybí také EKG.

Google Pixel Watch 2

Hodinky jsou odolné dle certifikace IP68 (5 ATM), směle si s nimi můžete i zaplavat. Novinkou letošní generace je podpora UWB. Podobně jako Apple Watch nabídnou i Google Pixel Watch detekci pádu, nechybí mikrofon, reproduktor a NFC pro bezkontaktní platby. Novinkou je funkce Safety Check, díky které bude možné monitorovat váš pohyb. Pokud se v daný čas neohlásíte svým blízkým (stiskem korunky s haptickou odezvou), automaticky se odešle zpráva s vaší poslední polohou, a to díky GPS.

K dispozici budou i zajímavé pásky, odolný Active Sport Band i Woven Band či náramek z ocelových článků, díky kterému budou vypadat opravdu hodnotně, cena se bude pohybovat v závislosti na vybrané variantě od 1 400 Kč. V základním balení však bude k dispozici jen pásek z fluoroelastomeru. Vybírat si budete moci ze tří barevných variant: černé, stříbrné a zlatorůžové. Nová generace vyjde v Bluetooth verzi na 399 euro (9 750 Kč), LTE verze bude stát 449 euro (10 950 Kč).

V našich končinách by se hodinky mohly díky přeprodejcům prodávat za zhruba 10,5 tisíc korun v Bluetooth verzi, 11,5 tisíc korun budou stát v LTE variantě.

Google Pixel Watch 2 (Bluetooth)

Rozměry41 × 41 × 12,3 mm, 31 g
DisplejOLED, 1,2" (384 × 384 px)
Fotoaparát
Procesor
PaměťRAM: 2 GB, úložiště: 32 GB
Akumulátor306 mAh, doba nabíjení: 1:20 hodin