LG Nexus 4 již brzy v předprodeji, známe specifikace

7

Už jen pár dní nás dělí od oficiálního představení čtvrtého Nexusu. Víme, že jej bude mít na svědomí LG, nyní známe prakticky kompletní specifikace a navíc si jej lze v Británii již předobjednat. První majitelé se novinky dočkají pouhý den po představení.

LG Nexus 4 nebo Nexus 4, oficiální název se dozvíme až v pondělí, kdy jej Google představí, se designem nijak výrazně neliší od současné třetí generace. Opět tu máme velký HD displej, který má tentokrát úhlopříčku 4,7 palce. Kolem displeje je poměrně dost místa, což zamrzí zejména ve spodní části, kde mohli být umístěny senzorové klávesy. Ty se však opět nacházejí na displeji a ukusují cenný prostor. Operačním systémem bude Android 4.2 Jelly Bean. Název se tedy shoduje s verzí 4.1, což napovídá, že inovací mnoho nebude. Jaké přinese konkrétní novinky, se dozvíme zřejmě až v pondělí.

LG Nexus 4 v obchodě Carphone Warhouse

O chod se postará čtyřjádrový procesor Snapdragon S4 s taktem 1,5 GHz a nápomocna mu bude 2 GB paměť RAM. Obchod Carphone Warhouse má v předobjednávce Nexus 4 s interní pamětí jen 8 GB, přičemž o paměťových kartách není zmínka. Je však pravděpodobné, že Google ukáže i verzi s větší pamětí. Fotoaparát bude disponovat rozlišením 8 megapixelů, automatickým ostřením a LED diodou. Záznam videa pak v tradičním rozlišení FullHD s 30 snímky za vteřinu.

Klíčové parametry

  • Rozměry: 133,9 x 68,7 x 9,1 miliemtrů
  • Displej: 4,7 palců, 1280 x 768 pixelů, 16 mil. barev,Gorilla Glass 2
  • Procesor: Snapdragon S4; 4x1,5 GHz
  • Operační paměť: 2 GB RAM
  • Interní paměť: 8 GB (další verze neznámé)
  • Fotoaparát: 8 Mpx, autofocus, LED dioda; video 1080p
  • FM rádio: ne
  • Další funkce: NFC, Wi-Fi, HSPA, Bluetooth
  • Představení / dostupnost: 29. října / 30. října (Velká Británie)

Zdroje: gsmarena.com, carphonewarehouse.com

Diskuze ke článku
wenda
cekal jsem novy nexus ale nikdy jsem si nemyslel ze by byl od LG znacka LG se mi neliby skoda ze nexus neni treba od SONY
Kjubiks
Spíš už nezbývá ani moc jiných výrobců než HTC, Samsung nebo LG které by mohly dělat Androida. Maximálně Sony.
Kneblis
Značka sony mě nikdy nezaujala aani se mi nelíbila. Telefony, domácí kina a televizory se mi vždy líbili nejvíce od Samsungu, LG a Phillips. Sony mělo ve všem zastaralé tvary, i když dnešní telefony od sony nevypadají špatně, ale už jsem k této značce zatrpklý.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze