Nový Gmail pro Android: jednodušší vkládání souborů z Disku Google

Decentní aktualizace se dočkal všem dobře známý e-mailový klient Gmail pro operační systém Android. Google zjednodušil vkládání příloh z cloudového úložiště Disk, které nyní můžete vložit přímo do zprávy bez toho, abyste je museli mít staženy v zařízení, a to mnohem rychleji, než doposud.

Gmail pro Android patří mezi vůbec nejúspěšnější aplikace. Aplikace například překonala milník 1 miliardy stažení, což je logické vzhledem k tomu, že je předinstalována na každém zařízení s Androidem, které splní podmínky Googlu. Nyní Google přistoupil k drobné aktualizaci, která se týká vkládání příloh. Při psaní nového e-mailu se po kliknutí na tlačítko se třemi tečkami objeví nová položka „Vložit z Disku“, která zde doposud nebyla. Po jejím zvolení můžete vybírat přímo soubor na vašem Google Disku. Vždy však jen jeden, což není příliš praktické. V případě vložení více příloh z Disku je nutné postup opakovat.

Gmail

Vkládání přílohy z Disku bylo možné i doposud, jen delší cestou. Bylo nutné zvolit „Přiložit soubor“ a následně mezi adresáři vybrat Google Disk. Aktualizace se nyní šíří postupně a nemusí být v tuto chvíli dostupná na všech zařízeních.

Stáhnout Gmail

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze