První Android aplikací s 1 miliardou instalací je Gmail

2

Popularita operačního systému Android i nadále roste a potvrzuje to i četnost stahování aplikací z obchodu Play. První aplikace aktuálně překročila magickou hranici 1 miliardy instalací. Stal se jí klient Gmail.

Gmail

Operační systém Android od Googlu zcela jasně dominuje a například v loňském roce dosáhl 1 miliardy aktivací na koncových zařízeních. Bylo tudíž jen otázkou času, kdy se takového milníku dočká i nějaká aplikace dostupná skrze obchod Google Play. Historicky první aplikací, která dle statistik pokořila hranici 1 miliardy instalací, se stal e-mailový klient Gmail. Samozřejmě to neznamená, že by měl i tak početnou uživatelskou základnu. Mnoho lidí aplikaci používá vícekrát, případně již nepoužívá. Nelze s naprostou jistotou říci, kdy došlo k pokoření této magické hranice, avšak dle AppBrain k tomu došlo 6. května. Nyní tak u Gmailu svítí rozsah instalací od 1 do 5 miliard. Pokud se podíváte přes mobilní telefon, uvidíte hodnotu 1 000 000 000+.

Gmail

Gmail však není ojediněle populární aplikací. Hned několik dalších se pohybuje v rozmezí půl miliardy a více instalací. Patří mezi ně Google Mapy, YouTube, Facebook nebo WhatsApp. Bude tudíž zajímavé, jaké další aplikaci se jednu miliardu podaří překonat.

Stáhnout Gmail

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: androidpolice.com, play.google.com

Diskuze ke článku
Velda
Z faktické hlediska předinstalace – tedy zahrnutí do distribuce není instalace. Resp. je, ale proběhne jenom 1×, přičemž je pak nainstalována vždy pouze distribuce, která už ji zahrnuje. Tedy, pokud bude Google slavit miliardu instalací GMailu, tak je to jako by Microsoft slavil počet instalací Internetu Exploreru na platformě Windows. :o)

Jsem zvědav, kdo bude první aplikace, která se tím bude moci chlubit, protože to budou skutečné instalace, tedy provedené uživatelem. :-) Podle všeho to bude WhatsApp, protože YouTube, GMaps a Facebook je to samé.

Přesto má GMail jistě prvenství. Zřejmě to bude aplikace s největším poměrem instalací vúči skutečným uživatelům. ;-) Kde jsou ty časy, kdy bloatware byl jenom na Windows. ;-)
mental.disease
Asi tak nejak ;-)
Dokonca poznám ľudí, čo napriek tomu, že majú poštu na Gmail, používajú e-mail klient vstavaný od výrobcu, prípadne iný..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze