Gmail povýší na verzi 4.8: přílohu uložíte rovnou na Google Disk

2

Google pravidelně aktualizuje své aplikace a řada nyní přišla na nejpopulárnější Gmail pro Android, který povýší na verzi 4.8. Ta přinese drobné změny v rozestavení prvků, vzhledu a také pár nových funkcí.

Gmail nedávno měl tu čest stát se první aplikací, která překonala jednu miliardu instalací a nyní se může těšit na svěží vánek v podobě aktualizace. První novinku najdete v kontextovém menu, které vyvoláte tlačítkem se třemi tečkami v pravém horním rohu. Zmizí z něj položky nastavení, zpětná vazba a nápověda. Přesunou se do levého sloupce, který zobrazíte tahem z levého kraje displeje, případně ťuknutím na ikonku Gmailu v levém horním rohu.

Další novinka se týká přehlednosti. Levý sloupec zobrazuje úplně nahoře všechny vaše účty. Až doposud jste si museli vystačit s prostým výpisem e-mailové adresy. Nyní nově přibude i název účtu a také váš avatar. Google se dále rozhodl, že bude Gmail hravější. Při vyhledávání, návštěvě koše nebo složky Spamu, jste se nyní dočkali jen suchého konstatování, že tam například nic nemáte, nebo že Gmail nemůže na vámi hledané heslo nic nalézt. Nově je vše doplněno o obrázky a také hravější popisek.

Mezi hlavní novinku patří možnost uložit přijatou přílohu přímo na Google Disk. Pokud jste totéž chtěli udělat doposud, bylo vždy nutné přílohu nejprve stáhnout a následně nahrát na Disk. Nově je tak vše podstatně jednoduší. Mezi menší novinky patří oznámení o tom, že delší e-maily mají historii, doposud si Google vystačil s nic neříkajícími třemi tečkami.

Aktualizace se šíří postupně a na redakční telefony oficiální cestou prozatím nedorazila. To by se však mělo brzy změnit.

Stáhnout Gmail

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: androidpolice.com