Geeksphone Revolution: telefon s Firefox OS i Androidem

Malý španělský výrobce Geeksphone, který se dosud specializoval pouze na smartphony běžící na operačním systému Firefox OS, nyní připravuje nový model Revolution, který zaujme na tuto platformu solidní výbavou, ale především jako první poběží na poběží nejen na Firefox OS, ale uživatelé budou moci nabootovat i do Androidu.

Firefox OS od Mozilly se prezentuje jako nenáročný operační systém, který běží i na dnešní poměry podprůměrném hardwaru, čemuž odpovídají i dosavadní smartphony na této platformě. Naproti tomu Geeksphone Revolution nabídne 4,7" IPS displej s rozlišením 540 × 960 pixelů a uvnitř poběží dvoujádrový procesor Atom Z2560 taktovaný na frekvenci 1,6 Ghz. Z dalších parametrů je známa ještě baterie s kapacitou 2000 mAh a osmimegapixelový fotoaparát.

TIP: Firefox OS oficiálně představen včetně prvních dvou smartphonů

Hlavním tahákem však bude již zmiňovaná možnost vybírat si mezi dvěma operačními systémy. Telefon buď nastartuje s Androidem nebo Firefox OS. Uživatel se tak bude moci sám rozhodnout, který operační systém vyhovuje lépe jeho potřebám. Verze Androidu, ani zda bude čistý či si ho výrobce upraví, není však zatím známá. Stejně tak zatím nebylo zveřejněno, kdy bude telefon oficiálně představen a další podrobnosti o jeho dostupnosti. Na internetu se však již objevila uniklá fotografie a výrobce potvrdil její pravost.

Zdroje: pocket-lint.com, mobilegeeks.de, ubergizmo.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze