Fotograficky všestranný telefon? Sony možná chystá Xperii s 8 fotoaparáty

10
Fotograficky všestranný telefon? Sony možná chystá Xperii s 8 fotoaparáty
  • Spekulace hovoří hned o šesti různých snímačích na zadní straně
  • Zbylé dva senzory mají své místo těsně nad displejem
  • Prozatím tajemstvím obestřená Xperia působí lákavě

Fotoaparáty v mobilních telefonech Xperia neměly příliš dobrou pověst. Zpravidla je kazil softwarový postprocessing, který výsledným snímkům rozhodně neprospíval. Na lepší časy se začalo blýskat až nyní s příchodem Xperie 1, která fotí podstatně lépe. Zdá se, že se zvládne minimálně vyrovnat aktuální špičce. Japonský výrobce to s fotograficky zaměřenými smartphony možná myslí vážně. Vše za předpokladu, že se potvrdí vskutku divoké spekulace o Xperii, která bude mít na zádech v podstatě šest fotoaparátů. Úvodem dodejme, že vzhled níže uvedeného zařízení je čistě smyšlený a údajně u fotoaparátů mohou projít změnou.

Pakliže by se takový telefon potvrdil, šlo by Sony zřejmě cestou maximální všestrannosti pro uživatele, kteří chtějí aktivně fotografovat. Hlavní 48megapixelový snímač má například proměnnou clonu. Totéž platí o o 12megapixelovém fotoaparátu. Bohužel skutečně nevíme, jaký z nich bude například teleobjektivem či ultraširokoúhlým fotoaparátem. Konkrétně je zmíněna pouze šestá kamerka, respektive senzor Time of Flight (ToF) s rozlišením 0,5 megapixelu.

Na čelní straně se pak dle odhadů má nacházet 10megapixelový fotoaparát a vedle něj opět senzor ToF, tentokrát s rozlišením 0,3 megapixelu. Bohužel prozatím v ruce nemáme nic potvrzeného a je nutné vzít v potaz i možnost, že jde skutečně pouze o nějaký fanouškovský sen, který se s realitou a plány Sony zcela rozchází. Pravdu ukáže až čas.

Diskuze ke článku
htcjirka
htcjirka
U Sony to nezlepší ani deset fotomodulů.
Mara Studna
Mara Studna
Takový stroj bych si přál.Nicméně až realita ukáže,co z toho vyleze,nicméně takto to vypadá dobře.
Marduck
Ze by nastal onen prelomovy moment a Sony se rozhodlo uplatnit sve schopnosti a technologie z oblasti fotoaparatu konecne i ve smartfonech? I vzhledem k problemum H+H by to z pohledu zakaznika bylo jen a jen ku prospechu...
Mara Studna
Mara Studna
Co napsal Noe-naprostý souhlas!!!K tomu jen dodám,že vynikající je manuální režim.Pokud člověk při pořizování nočních snímků správně chytne čas,clonu a vychytá nastavení pro daný záběr fota jsou paráda.Vlastním a mohu potvrdit-Xperia 1 se opravdu velmi povedla!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze