Flash konečně na iPhone a iPadu, má to ale velký háček

Určitě víte o tom, že Apple nemá technologii Adobe Flash vůbec rád a neimplementoval jeho podporu do iPhone ani iPadu. Začíná se ale blýskat na lepší časy, i když jásat zatím uživatelé iOS nemohou.

Apple vidí budoucnost spíše v otevřeném standardu HTML5, což se ovšem na druhou stranu zase nezamlouvá společnosti Adobe, pro kterou je technologie Flash jedním ze zdrojů příjmů, společně s Photoshopem a produkty Acrobat.

Před několika dny ale společnost Adobe představila řešení, jak Flash v internetovém prohlížeči iPhone a iPadu zobrazit. Tímto řešením je nová verze Adobe Flash Media Server (4.5) a Flash Access (3.0). Toto řešení umožní majitelům webů streamovat video ve formátu kompatibilním s těmito mobilními zařízeními. A zde je právě ten háček - jde pouze o video, interaktivní Flash prezentace a hry fungovat nebudou.

Nicméně i tak je to potěšující zpráva, která milionům uživatelů zařízení s iOS může zpřístupnit velké množství video obsahu, protože právě Flash se pro přehrávání videa na webu používá nejvíce. Nic ale není zadarmo. Pokud totiž provozovatel webu bude chtít tuto možnost uživatelům nabídnout, tak si za 4500 dolarů musí Adobe Flash Media Server 4.5 zakoupit. Lze tak očekávat přinejmenším vlažný nástup této technologie do praxe.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze