Fitbit přiznává, že některá jeho zařízení mohou způsobit vyrážku

1

O problémech s elektronikou neslýcháváme málo: pokud už funguje hardware, jak má, pak je skoro jisté, že se mohou objevit softwarové chyby. Jak se ale zařízení přibližují člověku víc a víc, mohou také napáchat větší škody. Jako například poslední produkty od Fitbitu, které mohou způsobit vyrážku. Jaké je řešení?

Problémy se konkrétně týkají modelu Surge. Podle společnosti došlo u některých jeho majitelů k podráždění kůže. Nejedná o nic nového, podobný mechanismus poškození mohou způsobit například šperky, nebo jakákoli tělesa, která jsou příliš dlouho v těsném kontaktu s kůží. A řešení: udržovat kůži i elektroniku v čistotě a hlavně ji sundávat a nechat kůži odpočinout.

Není to poprvé, co se majitelé výrobků Fitbit potýkají s kožními problémy. Takové zprávy se začaly objevovat už s prvními produkty, výjimkou nebyly ani žaloby. Za všechno údajně může nikl, který je součástí pouzder. Firma se snaží jeho obsah snižovat a nově také přidává následující varování: „Dlouhodobý kontakt s kůží může způsobit její podráždění. Pokud zpozorujete zarudnutí, otoky, svědění nebo jiné podráždění kůže, přerušte používání anebo noste produkt přes oblečení.“

Zdroje: techcrunch.com

Diskuze ke článku
Petr
No to je řešení.. udělají to ze šupáckého materiálu a pak poradí, ať to lidi nosí přes oblečení. Což je u hodinek sledujících tep rada nad zlato.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze