Facebook v ČR spouští nový nástroj pro komunitní pomoc

Facebook v ČR spouští nový nástroj pro komunitní pomoc
Fotografie: Austin Distel, unsplash.com
  • Pomocí Community Help chce Facebook bojovat s nákazou koronaviru
  • Nástroj umožňuje darovat peníze v rámci fundraisingových kampaní
  • Community Help funguje již několik dní v USA, Velké Británii, Francii a v Austrálii

Ke dnešnímu dni Facebook spouští také v České republice nový nástroj, jehož prostřednictvím chce pomoci bojovat s nákazou koronaviru. Nástroj zvaný Community Help (česky „Komunitní pomoc“) má uživatelům modré sociální sítě usnadnit prosbu o pomoc a její nabízení sousedům, přátelům či známým. Současně nástroj umožňuje darovat peníze v rámci fundraisingových kampaní.

To, jak lidé využívají Facebook k podpoře svých lokálních komunit, nás obrovsky inspiruje. Abychom tyto snahy podpořili, spustili jsme Community Help, prostor, ve kterém mohou uživatelé pomoci těm, kdo jsou virem COVID-19 zasažení nejvíce,“ komentuje spuštění nástroje tiskové oddělení společnosti Facebook. Uživatelé ho přitom mohou využít na cokoli od pomoci s nákupem pro seniory až po distribuci jídla do místních potravinových bank.

Community Help je v České republice novinkou, několik dní však už funguje například ve Spojených státech, Velké Británii, Francii, Austrálii, Kanadě a dalších více než 25 zemích světa. Samotná myšlenka se zrodila již v roce 2016, kdy byl nástroj použit v rámci krizové pomoci při živelných pohromách a přírodních katastrofách.

Stáhnout Facebook

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze