Evropská komise schválila Vodafonu akvizici UPC Česká republika

5
Evropská komise schválila Vodafonu akvizici UPC Česká republika
Fotografie: vodafone.cz
  • Evropskou komisí bude dokončena 31. července
  • Vodafone v ČR se tak spojením s UPC Česká republika rozroste o 1,5 milionu domácností připojených k síti nové generace

Telekomunikační skupina Vodafone Group včera oznámila, že Evropská komise schválila akvizici aktivit společnosti Liberty Global v České republice, Německu, Maďarsku a Rumunsku v celkové hodnotě 18,4 miliardy eur. V České republice toto spojení podle vyjádření společnost: „přinese zvýšení konkurence a nové služby pro spotřebitele i firemní zákazníky, a to díky spojení více než půl milionu zákazníků vysokorychlostního pevného internetu a dalšího půl milionu zákazníků kabelové televize společnosti UPC Česká republika s 3,9 milionu zákazníků společnosti Vodafone Czech Republic“.

Evropskou komisí bude dokončena 31. července. Vodafone v ČR se tak spojením s UPC Česká republika rozroste o 1,5 milionu domácností připojených k síti nové generace, která poskytuje více než půl milionu zákazníků služby vysokorychlostního pevného internetu, 539 tisícům zákazníků kabelovou televizi a 200 tisícům uživatelů pevné telefonní linky.

Vodafone bude po sloučení pokračovat v České republice v investicích do mobilní a vysokorychlostní optické infrastruktury, stejně jako v rozvoji nabídky pevných, mobilních a konvergovaných služeb.


Česká republika má velmi konkurenceschopnou průmyslovou základnu a je na špičce řady odvětví. Toto vedoucí postavení si však dokáže udržet jen v případě, pokud nejen svůj průmysl, ale i společnost, vzdělávání nebo služby úspěšně a rychle digitalizuje,” říká Petr Dvořák, generální ředitel Vodafone Czech Republic. A doplňuje: „Podmínkou pro udržení tohoto vedoucího postavení České republiky je i silná technologická platforma umožňující rychlou a úspěšnou digitalizaci, kterou budeme moci tímto spojením nabídnout.

Rozsáhlá a rychlá síť

Po dokončení akvizice se telekomunikační skupina Vodafone Group stane vlastníkem největší vysokorychlostní sítě nové generace v Evropě a také provozovatelem jedné z největších televizních platforem.

Tímto spojením se telekomunikační skupina dostane mezi přední evropské konvergentní hráče se 116 miliony zákazníků mobilních služeb, 22 miliony zákazníků kabelové televize a vysokorychlostních sítí nové generace, která pokrývá na 122 milionů domácností a firem. Více než polovina příjmů Vodafone Group tak bude přicházet z pevných a konvergovaných služeb.

Diskuze ke článku
Dodo
Takže už ani UPC mě nezajíma.
Janek
Asi mám slabé ekonomické vzdělání, ještě jsem nepochopil jak akvizice zvýší konkurenceschopnost. Pouze zvýší závislost na jediném dodavateli služeb a ten nepochybně patřičné upraví cenovou politiku. Kladem může být pouze rozšíření služby do dalších oblastí. Nevím o žádné významné konkurenci s optickým kabelem v ČR.
Pavel
UPC nabízí službu WiFiFree nemýlím-li se, což je jakási obdoba LTE, byť s jakýmisi omezeními oblastí kde je nabízena. Čili z toho jasně vyplývá, že šance na neomezený mobilní LTE internet od Vodafonu je absolutně nulová. Chcete neomezený LTE net? OK, podepište závazek na dva a více let s několika SIM, objednejte UPC s nejvyšší rychlostí za nejvyšší možnou cenu v nabídce a my vám dáme nejen pár GB navíc, ale navíc od nás zcela zdarma dostanete i WiFiFree. Akce je podmíněna podpisem smlouvy vlastní krví za přítomnosti ďábla jako svědka.
Pesedm
Chudáci lidi...
Z Oskarem vše skončilo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze