Elegantní a výkonné. Testujeme nové Xiaomi Mi 11

10
Elegantní a výkonné. Testujeme nové Xiaomi Mi 11
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Telefon dokáže zaujmout matnou zadní stranou
  • Je také příjemně tenký a pohodlně se drží v ruce
  • Zaujme velký a mírně zaoblený AMOLED displej

Nejvybavenější telefon od Xiaomi, který si můžete na českém trhu oficiálně pořídit, to je Mi 11. Není se čemu divit, máme tu čest vidět mobil s 6,81palcovým AMOLED displejem, 108megapixelovým fotoaparátem nebo výkonným Snapdragonem 888.

I přes zmíněný velký displej nepůsobí telefon nijak mohutně. Může za to opravdu povedený vzhled, kdy výrobce kombinuje zaoblenou čelní i zadní stranu s velmi tenkými boky. Tloušťka se zastavila na pouhých 8,1 milimetrech. Do ruky smartphone skutečně padne velmi příjemně, v ideální výšce jsou i boční tlačítka. Ergonomii tedy hodnotím na jedničku. Pochvalu si Xiaomi zaslouží i za matná záda, na kterých téměř nijak neulpívají otisky prstu. Šedý odstín pak působí poměrně pěkně.

Xiaomi Mi 11

Tradiční kaňku na kráse představuje modul s fotoaparáty. Je vystouplý a telefon ležící na stole se kývá, což je neuvěřitelně otravné. Vraťme se ale k veselejším věcem, mezi které lze zařadit dvojici reproduktorů. Jeden najdete na spodní hraně, druhý na opačném konci. Hlavní roli zde však ten dole, je hlasitější a zaměřuje se i na hloubky. Vrchní reproduktor zde pouze vypomáhá s výškami.

Pozornost bude poutat i již zmíněný displej. Po stranách je mírně zakřivený, avšak nemusíte se obávat, že by utrpěla kvalita obrazu, případně, že byste prováděli nechtěné dotyky. Displej zaujme i silně zakulacenými rohy, což se nemusí líbit každému. Naopak opravdu příkladné je využití čelní plochy, rámečky kolem displeje jsou minimální. Na panel je nejen radost pohledět, ale i s ním pracovat. Velmi příjemná je vibrační odezva při dotyku a psaní na klávesnice. Spolehlivě funguje i v zobrazovači integrovaná čtečka otisků prstů.

Xiaomi Mi 11 v redakci dále testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, neváhejte a zeptejte se nás v diskuzi pod článkem.

Xiaomi Mi 11 256 + 8 GB

Rozměry164,3 × 74,6 × 8,1 mm, 194 g
DisplejSuper AMOLED, 6,81" (3 200 × 1 400 px)
Fotoaparát108 Mpx, video: 7 680 × 4 320 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 888, 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 600 mAh, doba nabíjení: 0:52 hodin
Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
Mě zajímá kolik je v systému syflu. Co máme doma Xiaomi, tak je to k zblití.
Jiří Koreš
Jiří Koreš
Me by zajimalo jak fungujou ty novy bubliny...telefon mam teprv par dni a vadi mi, ze kdyz mi posle nekdo zpravu na messengeru a zobrazim to v bublinach, tak kdyz chci odepsat tak mi klavesnice prekryje misto kam se pise zprava a nevidim co pisu...da se to nejak vyresit?
Dekuji
Ju Rgen
Ju Rgen
Elegantní? To xiaomi snad nikdy nebylo a tenhle kousek jao by smet..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze