Google Nexus 7 (2013): známe kompletní výbavu (5x aktualizováno)

Po telefonech Nexus, které po softwarové stránce spravuje Google, jsme se loni dočkali také tabletů. První na řadě byl menší Nexus 7 se sedmipalcovým displejem. Zcela logicky se také první dočká svého nástupce. Již dnes večer se představí nový model, o kterém již nyní víme takřka vše. Čekejme FullHD displej, 2 GB RAM, čtyřjádrový procesor nebo Android 4.3.

Aktualizováno 24. 7. 2013

Od představení druhé generace Nexusu 7 nás dělí v podstatě pár hodin a přesto jsme svědky ještě dalších úniku informací. Nový Nexus 7 prošel mnoha benchmarky, ve kterých se potvrdilo, že dostane FullHD displej s rozlišení 1920 x 1200 pixelů. Zobrazených 1824 x 1200 pixelů je z důvodu lišty s tlačítky. Výsledky nám odhalují použití procesoru Qualcomm Snapdragon S4 Pro se čtyřmi jádry a taktem 1,5 GHz. Velikost paměti RAM bude nakonec 2 GB a nikoliv dříve spekulované 4 GB. Na novém sedmipalcovém tabletu rovněž běží Android 4.3, který bude spolu s ním dnes představen.

Nexus 7 II v benchmark testech

Kromě toho už se v zahraničí daří nový Nexus 7 pomalu testovat a tak se na nový model můžeme podívat nejen na několika fotografiích, ale také na vůbec prvním a kvalitním videopohledu. Pro jistotu ještě zopakujeme, že vše vypukne dnes v 18:00.

Ani videem však nový příval informací nekončí, neboť se Nexus 7 (2013) (Google zvolil stejné jméno jako má první generace), objevil v obchodě bestbuy.com, a tím pádme známe kompletní specifikace a k dispozici jsou i oficiální fotografie. Známe také cenu, která v případě 16GB varianty bude 230 dolarů (zhruba 5 500 Kč s daní) a s pamětí 32 GB 270 dolarů (zhruba 6 500 Kč s daní). Podrobnější specifikace naleznete v tabulce níže.

Technické parametry Google Nexus 7 (2013)

Kompletní specifikace
Konstrukce200,6 × 114,3 × 7,6 mm, 290 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 7" (1 920 × 1 200 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Pro APQ8064, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor3 950 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostsrpen 2013, 6 500 Kč

Aktualizováno 22.7.2013 14:00

A máme tu další fotografie, tentokrát se svěží novou tapetou, ukazující nový Nexus 7 II ze všech stran. Otázka ale stále visí nad hardwarem. Bude mít opravdu FullHD displej, jak se spekuluje? To se dozvíme už ve středu v 18:00 českého času, kdy začíná tisková konference Googlu.

Aktualizováno 22. 7. 2013 - tisková fotografie

Pravděpodobně dva dny před oficiálním odhalením se k nám dostávají kvalitní tiskové fotografie druhé generace Nexusu 7 od Googlu. Únik má na svědomí známý Twitter účet Evleaks. Z fotografií si lze povšimnout informační LED diody, která se nachází pod displejem. Na zadní straně pak zaujme dvojici průduchů na horní a dolní části. Možná se tedy dočkáme stereo reproduktorů. Zadní strana také odhaluje slot pro SIM kartu a fotoaparát.

Google Nexus 7 II

Aktualizováno 21.7.2013 - bezdrátové nabíjení a Slim Port

Představení druhé generace tabletu Nexus 7 se zřejmě dočkáme již příští týden. Poté, co jsme vám ve čtvrtek přinesli první fotografie a video, dnes pro vás máme další únik technických parametrů. Ty ukazují, že tablet dostane čtyřjádrový procesor taktovaný na 1,5 GHz. Velikost displeje zůstává na 7“, ale tajemstvím zůstává jeho rozlišení.

Potvrzena byla dvojice kamer – zadní 5 Mpx a přední 1,2 Mpx. Kromě toho se však ve specifikacích objevily další dvě zajímavé položky. Jedná se o Slim Port, který umožní přehrávání 1080p videa na vašem televizoru, a pak také o bezdrátové nabíjení. To v případě řady Nexus není zas až takovou novinkou. Vybaven jím bylo LG Nexus 4. Co se týče softwarové výbavy, tak Nexus 7 poběží na dosud nepředstaveném Androidu 4.3.

Aktualizováno 18. 7. 2013 - první fotografie a video

Po necelém týdnu slyšíme o Nexusu 7 znovu. Zdá se, že se potvrzuje dřívější spekulace o představení během července. Nejnovější informace opět ujišťují o tom, že druhou generaci sedmipalcového tabletu vyrobí Asus. Ve výbavě by se měl objevit Android 4.3 Jelly Bean poháněný procesorem Snapdragon S4 Pro. Zcela novou informací je zmínka o 4 GB RAM. Tolik zatím žádné mobilní zařízení s Androidem nemá. Na zadní straně by se měly objevit dva reproduktory a interní úložiště nabídne 16 nebo 32 GB. V případě fotoaparátů půjde o 5megapixelový snímač na zadní straně a kamerku s 1,2megapixely na čelní straně. Poslední informace hovoří o baterii s kapacitou 3960 mAh.

Druhá generace Nexusu 7

Kromě informací o výbavě ale server androidcentral.com přinesl hned několik fotografií a první videopohled na Nexus 7 druhé generaci. K představení nového tabletu by mohlo dojít už příští týden, 24. července, kdy Google plánuje akci v San Franciscu.

Původní informace z 12. 7. 2013

Po delší době tu máme další spekulace o druhé generaci Nexusu 7. S první jsme se setkali již v loňském roce a vznikla ze spolupráce Googlu a Asusu. Druhý Nexus 7 by měl opět obstarat Asus, neboť současná spolupráce byla úspěšná. Již na jaře se spekulovalo, že v pořadí druhý sedmipalcový Nexus by mohl dorazit první prázdninový měsíc. Nyní se opět hovoří o červenci, respektive o jeho druhé polovině.

Připomeňte si: Recenze Google Nexus 7 – Malý, ale šikovný

První generace Google Nexus 7

Otazníky však panují kolem výbavy. Jistý je samozřejmě displej, který opět vsadí na sedmipalcovou úhlopříčku. Stejně tak se počítá s 5megapixelovým fotoaparátem a podporou rychlých dat LTE. Naopak neshody panují v případě procesoru. Předpokládalo se, že Google vsadí na Snapdragon 600. Nově se však zdá, že půjde o starší Snapdragon S4 Pro. Důvodem urychleného uvedení nového Nexusu 7 může být fakt, že Apple připravuje druhou generaci iPadu mini a Google chce být připraven. Je také možné, že se později v tomto roce dočkáme ještě dalšího malého Nexus tabletu, tentokrát s jemným displejem a mnohem lepším čipsetem.

Zdroje: phandroid.com, androidcentral.com, pocket-lint.com, engadget.com, fonearena.com, androidpolice.com, androidpolice.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Tomáš
ked bude cena tak do 250€ , a bude to mať fotak aj na zadnej strane a väčšiu baterku, tak okej :)
Smarter
Proc dava Google vyrabet sva zarizeni Asusu, Samsungu a jinym kdyz vlastni motorolu? Co z toho maji?
mike
Snad se nebude rozlepovat, jako ten minuly. To pro me bylo velke zklamani, nastesti servis funguje vyborne a bez okolku mi po treti reklamaci vratili penize.
Tomcek
Bude tahle aktualizace androidu i na první generaci?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze