Dropbox zpřístupnil funkci Smart Sync, ušetří místo a zrychlí sdílení

Dropbox aktuálně uvolnil funkci Smart Sycn pro firemní klientelu, která má ušetřit paměť, zároveň však zrychlí sdílení mezi větším počtem uživatelů. V podstatě se jedná o možnost uložení obrazu daného souboru na disk počítače, jednat se však bude jen o odkaz, který si uživatel do počítače stáhne dle potřeby.

Dropbox si od Smart Sync slibuje zefektivnění práce s větším množstvím souborů mezi skupinou lidí, kteří přistupují k jednomu účtu. V takovým případech se často stává, že pokud mají účastníci Dropbox na počítači, stahují se veškerá data na disk počítače a zabírají tak důležité místo.

TIP: Dropbox umožní správu složek offline, avšak jen platícím uživatelům

Dropbox Smart Sync

Smart Sycn v podstatě zajistí zrcadlení cloudového obrazu do prostředí počítače, avšak bez potřeby stahovat daný soubor. Soubor se zobrazí (například ve Finderu), avšak pro jeho shlédnutí bude zapotřebí stažení dat na pozadí. V případě nutnosti soubor používat se stáhne do PC a následně je možné s ním pracovat dle zvyklostí.

Nevýhoda této novinky je zřejmá, pro používání takto zrcadlených souborů je nutné být v pokrytí (ideálně kvalitního) internetového připojení. Doplníme, že Dropbox tuto funkci částečně představil již minulý rok pod kódovým označením „Project Infinite“. Funkce je k dispozici prozatím pouze pro firemní klientelu, o nasazení mezi běžné uživatele zatím není rozhodnuto.

Zdroje: appleinsider.com, blogs.dropbox.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze