Dožene Huawei konkurenci? Konečně se naučí natáčet 4K video s 60 FPS

12
Dožene Huawei konkurenci? Konečně se naučí natáčet 4K video s 60 FPS
  • Chystaný procesor Kirin 990 má přinést podporu kvalitnějšího videa
  • Záznam 4K videí s 60 FPS přitom konkurence dávno podporuje

Huawei je druhým největším výrobcem chytrých telefonů na světě a často je prezentován jako inovátor a lídr, ovšem v některých oblastech za konkurencí zaostává. Například i pokud si koupíte vůbec nejdražší model, nebudete mít možnost natočit 4K video s 60 snímky za vteřinu. Oproti tomu v podstatě veškerá konkurence to umí. Apple to zavedl již předloni s iPhonem 8, Samsung loni s Galaxy S9.

Spekuace ithome.com však naznačují, že Huawei již v tomto ohledu nechce déle zaostávat. Ačkoliv má špičkové fotografické čipy, jde pouze o polovinu úspěchu a záznam náročného videa stojí a padá na výkonném procesoru. Chystaný Kirin 990 by měl vše napravit a přinést vytouženou podporu záznamu 4K se 60 FPS. Nový procesor by Huawei mohl odtajnit již na blížícím se berlínském veletrhu IFA 2018. Pokud jde o první telefon Huawei, který natočí lepší video, bude to zřejmě Mate 30 Pro, o kterém se již několik týdnů spekuluje.

Diskuze ke článku
Nik
Ve fps asi jo. V celkove kvalite dost pochybuju...
Areon
Natáčení 4K při 60 fps je u výrobců maximálně jen marketing. Nahrávání je časově omezeno, protože by ten procesor shořel :-). Většinou je limit kolem 10 minut. U Snapdragonu 845 aplikace fotoaparátu kolabuji i po 6 minutách. Navíc u 4k natáčení vzhledem k náročnosti na výkon nefunguje elektronická stabilizace, dynamický rozsah je oproti FHD horší, zabírá to hafec paměti v telefonu a jako bonus to baterku přímo saje. Ale hlavně že se může člověk pochlubit, že natáčel 4k telefonem, co na tom že to je bullshit :-D.
Mio
No ja nevím, ale proč nahrávat 60 fps videa? Nemluvím teď o dynamických scénách jako sporty nebo scéna kde chcete zachytit detail v pohybu, ale pro běžného uživatele je to zbytečné. Videa vypadají nepřirozeně, jak telenovela z Mexika.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze