Doplněk Seznam.cz má vylepšenou ochranu proti podvodným stránkám

Doplněk Seznam.cz má vylepšenou ochranu proti podvodným stránkám
  • Česká internetová jednička Seznam.cz přináší aktualizaci svého Doplňku pro internetové prohlížeče Google Chrome a Mozilla Firefox
  • Tentokrát se zaměřuje na bezpečnost, Doplněk nově chrání před podvodnými stránkami a nebezpečnými e-shopy

Tuto funkci jsme představili již předloni v našem prohlížeči na desktopu i v mobilní aplikaci pro Android a iOS. Spolupracujeme na ní s několika českými bankami a Českou obchodní inspekcí. Od nich získáváme adresy rizikových e-shopů a podvodných, takzvaných phishingových stránek, které se snaží z uživatelů vylákat například přihlašovací údaje do internetového bankovnictví,“ upřesňuje Štěpánka Lebedová, produktová manažerka Seznam.cz prohlížeče na blog.seznam.cz.

Doplněk Seznam.cz

Seznam.cz vás včas upozorní na rizikový e-shop

V řádu minut Seznam.cz umí tyto stránky ve svém prohlížeči zablokovat, a když je pak uživatel navštíví, zobrazí mu upozornění, že jde o podvodnou stránku, případně důvod, proč je daný obchod považován za rizikový. Jen za uplynulý rok došlo k zamezení zobrazení 680 000 podvodných nebo rizikových stránek.


Upozornění na podvodnou stránku od Seznamu

Bezpečnost je jedním ze základních pilířů, o které technologická firma opírá své produkty, a proto rozšiřuje tuto funkci i do Seznam.cz Doplňku. Ten prošel před dvěma lety zásadní proměnou a dnes ho aktivně využívá přibližně 300 000 lidí. „Díky Doplňku mají lidé po ruce užitečné funkce, které na internetu využívají každý den, jako je rychlý vstup do vícero e-mailových schránek, překladový slovník, převodník měn a psa Krastyho, který nabízí doplňující obsah k tomu, co si právě prohlížíte,“ dodává Lebedová.

Doplněk Seznam.cz

Ochrana proti podvodným stránkám a nebezpečným e-shopům je již nyní k dispozici v nové verzi Seznam Doplňku jako rozšíření pro Google Chrome i Mozilla Firefox nebo jako integrovaná součást prohlížeče od Seznamu.

Stáhnout Seznam.cz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze