CyanogenMod Installer odstraněn z obchodu Google Play

21

Začátkem tohoto měsíce se v obchodě Google Play objevila aplikace CyanogenMod Installer, která pomáhala instalovat alternativní ROM do vybraných telefonů bez nutnosti znát celý proces. Nyní si již aplikace z obchodu nestáhnete.

Samotní vývojáři CyanogenModu uvedli, že je kontaktoval sám Google a oznámil, že jejich aplikace porušuje podmínky obchodu Google Play a doporučuje jim stažení aplikace. V opačném případě by aplikace odstranil sám Google. Aplikace umožňovala i méně technicky zdatným uživatelům snadnou instalaci alternativní ROM. Celou instalací vás provedl průvodce na telefon a počítači, stačilo se jen řídit kroky na displejích.

TIP! CyanogenMod Installer: revoluce v nahrávání ROMek (návod)

CyanogenMod Installer

Jenže dle pravidel Googlu mohlo dojít k porušení záruky u uživatelů a tudíž se aplikace nemůže nacházet v oficiálním obchodě Google Play. Ačkoliv se nyní aplikace v obchodě nenachází, stále ji můžete využít, jen neoficiální cestou. Sami vývojáři k tomu dávají jednoduchý návod, kdy si nejprve povolíte instalaci z neznámých zdrojů a následně stáhnete samotnou aplikaci z jejich stránek. Celý návod najdete zde.

Zdroje: cyanogenmod.org

Diskuze ke článku
Kristián Míža
Kristián Míža
tak myslím že google teď ponížil sám sebe...
jojo
uz vidim prohlaseni google o poruseni kdesicehosi, pravda je spise ale v tom, ze CM maj odladene ROMky casto s Andr. posledni verze i pro prastare telefony, kterym vyvoj skoncil s Andr. 2.3 (SGS1 apod.) apod. a v neposledni rade "tlak" od vyrobcu na google, protoze pokud mi na stary telefon nekdo vyda novou dobrou ROM, nemam moc duvodu kupovat novy mobil ze... ale je dobre, ze koluje navod jak na update pres PC !
neo taa
neo taa
Je vidět, jak je MŠrot hnusný oproti Googlu. MŠrot to znemožnuje zcela přímo do toho tlačí výrobce HW přes různé secureboot-y. Google to nepodporuje na svém písečku, protože on žije z reklamy a to by mu ubíralo prostoru.
Mi se to ale taky moc nelíbí, ale je to pochopitelné, protože nějaký Franta, který mobilům vůbec nerozumí si klidně tuhle app nainstaluje, pak jen ze zábavy změní systém a když to dopadne špatně, tak ho nenapadne nic jiného, než jít mobil reklamovat. Jenže Google to žádnému Frantovi neznemožňuje udělat, MŠrot dělá všechno pro to, aby to vůbec nijak nešlo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze