Cube Talk 7 představen: je to nejlevnější 3G tablet na světě?

Čínská společnost Cube představila nový 7palcový tablet s podporou 3G a dokonce i telefonních funkcí. Model přichází s neuvěřitelně nízkou cenou, které bude velice obtížné konkurovat.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský

 

Cube je dnes již poměrně uznávaným výrobcem tabletů napříč celou Čínou a jedná se i o jednu z vůbec prvních společností, která po vzoru Applu představila 9,7palcový retina tablet. Ovšem vraťme se k zařízení, které Cube představil v tomto týdnu. Cube Talk 7 totiž také vypadá velmi zajímavě. Kromě velmi nízké ceny je jeho největší výhodou podpora 3G sítí a dokonce i hovorů v GSM sítích.

cube-talk-7-tablet
TIP: Ramos představil nové Android tablety s procesory od Intelu

Mezi jeho další specifikace patří 7palcový displej o rozlišení 1 024 x 768 pixelů, 5megapixelový zadní fotoaparát, 3 000 mAh baterie, Wi-Fi, Bluetooth, GPS čip a podpora OTG. Uvnitř se nalézá dvoujádrový procesor od Mediateku s taktem 1,3 GHz.

Tablet se začne v Číně prodávat koncem měsíce, a to ve dvou variantách. Jedna totiž bude podporovat pouze GSM sítě – bude stát 65 dolarů (cca 1 260 Kč bez DPH) a druhá bude podporovat jak GSM, tak i 3G sítě. Vybavenější varianta pak vyjde na 85 dolarů (cca 1 650 Kč bez DPH). To jsou opravdu hodně nízké ceny, co říkáte?

Zdroj: GizChina, mtksj