Cortana umí synchronizovat upozornění mezi Androidem a Windows 10

2

Hlasová asistentka Cortana je známá především uživatelům operačního systému Windows. Ačkoliv stále neumí česky, různá vylepšení dostává. Nově se například dorozumí s Androidem a notifikace z vašeho telefonu můžete vidět i na počítači s Windows 10.

Cortana

Pro správnou synchronizaci je většinou stále ideální mít na různých zařízeních jednotný operační systém. Microsoft však v tomto ohledu podniká vítané kroky kupředu. Pokud využíváte telefon s Androidem, máte možnost již delší dobu používat i hlasovou asistentku Cortanu. Nově je ale možné nastavit si synchronizaci notifikací z telefonu tak, aby se vám zobrazily také na počítači či notebooku s Windows. Jelikož však jde o novinku, má několik podmínek pro správné využívání.

TIP! Microsoft vypustil univerzální aplikaci pro OneDrive

Cortana

V prvé řadě musíte mít na počítači veřejnou beta verzi Windows 10. S aktuálně finální verzí Windows 10 funkce ještě nefunguje. Současně musíte mít na vašem telefonu s Androidem nejnovější verzi aplikace Cortana a systém ve verzi 5.0 či novější. Pro správné fungování je pak logickou podmínkou jednotný účet Microsoftu, který máte v telefonu i počítači. Potěší, že nastavení této funkce je poměrně bohaté a na telefonu si můžete zvolit, jaké notifikace se zobrazí i na počítači. Zkušenosti hovoří o tom, že vše funguje velmi spolehlivě a upozornění na počítači se objeví jen několik vteřin poté, co dorazí na telefon. Podobná funkce by již velmi brzy měla dorazit také na operační systém Windows 10 Mobile.

Zdroje: mspoweruser.com

Diskuze ke článku
ANO
Tak na W10M (teda taky insider) to uz snad davno je ne? Proto dnes uvazuju, ze konecne upgraduju.
Sam
Koukám, že Cortana už zajímá pouze jednohou kouska. Zbytek vzal patrně rozum do hrsti a na os z pravěku hodil bobek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze