Coolpad Max: výkonná novinka s omezenou podporou LTE

14

Na českém trhu se objevuje novinka z dílny výrobce Coolpad. Tentokrát však zamíří výše. Model Max disponuje 5,5palcovým Full HD displejem a skutečně solidně výkonným hardwarem. Nechybí čtečka otisků prstů a technologie Dual Space, která umožní mít v telefonu dvě vaše identity. Bohužel se opět objevuje nešvar v podobě neúplné podpory LTE.

Coolpad Max

O značce Coolpad jste již možná slyšeli. Produkuje spíše levnější modely, které se prodávají i na českém trhu. Nyní se však pokusí zaujmout i náročnější uživatele, a to pomocí modelu Max. Ten je vyroben z precizně zpracované, otryskané, anodizované letecké slitiny. Kvůli tomu vystoupala hmotnost až na 170 gramů. Tloušťka je však velmi malá, pouze 7,6 milimetrů. Samotný IPS displej narostl na úhlopříčku 5,5 palce a nabízí Full HD rozlišení. O ochranu se stará sklíčku Corning Gorilla Glass 4.

Coolpad Max

Pod kapotou operuje osmijádrový procesor Snapdragon 617 spolu se 4GB operační pamětí. Velkorysé je interní úložiště o velikosti 64 GB, přičemž podpora paměťových karet nechybí. Zamrzí operační systém, kterým je starší Android 5.1 Lollipop. Naopak zaujmout může technologie Dual Space, která získala na letošním veletrhu CES ocenění za nejbezpečnější šifrovací řešení v telefonu. Dual Space umožňuje vytvořit a používat na 1 zařízení 2 identity. V praxi to znamená druhý operační systém Android 5.1 s jiným Google účtem, kontakty, zprávami, fotografiemi, aplikacemi, apod. Všechna data v Dual Space prostoru jsou šifrována a nelze se k nim dostat jinou cestou než načtením správného otisku prstu uživatele. Na 1 telefonu tak uživatel může provozovat například další WhatsApp účet v případě, že má v telefonu vloženou druhou SIM kartu.

V další výbavě nechybí čtečka otisků prstů na zadní straně. Hlavní fotoaparát má 13 megapixelů a světelnost f/2,0. Natáčet dokáže videa v maximální kvalitě 1080p. Na čelní straně také nemůže chybět kamerka, tentokrát s 5 megapixely. Lehce za očekáváním zůstává baterie s kapacitou 2 800 mAh. Ale na konečné soudy ohledně výdrže musíme počkat na redakční test. Ve výbavě se dostalo i na LTE včetně funkce VoLTE (hovory skrze LTE). Bohužel mezi podporovanými frekvencemi chybí 800 MHz a rychlý internet si mimo město spíše neužijete.

Nový Coolpad Max je na českém trhu v prodeji exkluzivně v obchodě Mall.cz za 7 990 Kč.

Technické parametry Coolpad Max

Kompletní specifikace
Konstrukce152 × 75,5 × 7,6 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 617 MSM8952, CPU: 4×1,5 GHz + 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 405
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 800 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostčerven 2016, 7 990 Kč

Zdroj: Tisková zpráva Coolpad

Diskuze ke článku
Jiří
To je úplně stejné jako s telefony značky Xiaomi. Chybí v dnešní době to nejpodstatnější a to možnost být připojen kdekoliv k použitelnému internetu. Za tak vysoké částky jako je tento telefon a telefony značky Xiaomi jim chybí základní výbava a hned se obratem stávají nevýhodnou a drahou koupí. Kdypak už to ti pokoutní dovozci, které tady tak rádi inzerujete, pochopí.
pepa
.. nejen bez LTE ale i drahy .. zbytečná recenze ;-)
Ondřej
Ale noták, hoši, nezlobte vašeho sponzora xiaomimobile.cz, pod jejichž článkama i zakazujete diskusi ;-) Se budou hněvat, že tady píšete i o dalších konkurenčních plečkách bez LTE :-)
...
Dual Space vedel aj môj starý tablet Prestigio z roku 2014 ;-) žiadna novinka...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze