Co nahradilo 3,5mm jack v iPhonu 7? Podívejte se

5

Každoročně se opakující situace se nemění ani letos. Nové a očekávané telefony jsou podrobeny rozebrání, které odhalí vnitřnosti a technologická řešení. iFixit si nyní vzal do parády nový iPhone 7 a odhalil, co nahradilo 3,5mm jack konektor, který telefon postrádá.

Apple iPhone 7 Plus

První zajímavost, o kterou se technici z iFixit při rozebrání podělili, se týká odklopení displeje, které se u iPhonu 7 Plus provádí do strany a údajně to souvisí s odolností proti a vodě a prachu, kterou nové iPhony nabízejí. Velký ohlas způsobilo odstranění klasického 3,5mm jack konektoru. Po rozebrání se však zjistilo, že by se do nových iPhonů již bohužel nevešel. Výrazně se totiž zvětšil Taptic Engine, který má na starost například vibrační odezvu telefonu, jež by měla být mnohem přesnější. Neméně důležitým důvodem ale zřejmě byla i odolnost proti vodě dle stupně krytí IP67, kde se Apple takto vyhnul nutnosti zabezpečit sluchátkový konektor.

TIP! Apple iPhone 7 (Plus) oficiálně: voděodolnost, stereo zvuk a nové barvy

Rozebrání iPhonu 7 Plus odborníky ze serveru iFixit

Rozebrání iPhonů také vždy vyjasní situaci kolem baterií. V případě modelu iPhone 7 Plus Apple nasadil nepatrně silnější baterii. Zatímco ta v loňském iPhonu 6s Plus disponovala kapacitou 2 750 mAh, v letošním modelu se jedná o 2 915 mAh. Jde však o nepatrný rozdíl a zásadní rozdíl ve výdrži tak spíše nelze očekávat. Prozatím ještě nedošlo ze strany iFixit k rozebrání menšího iPhonu 7, avšak je to samozřejmě v plánu.

Technické parametry Apple iPhone 7 Plus

Kompletní specifikace
Konstrukce158,2 × 77,9 × 7,3 mm, 188 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP67
DisplejTFT IPS, 5,5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetApple A10, CPU: 4×2,23 GHz
PaměťRAM: 3,00 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 128 GB / 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 450 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémiOS 12
Akumulátor2 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 3:02 hodin
Dostupnostzáří 2016,

Zdroje: ifixit.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Michal
Taková blbost co se týče vodě odolnosti. Když to zvládnou i jiní konkurenti proč apple nezvládne to samé. Prostě se chtěli světu ukázat, že mají taky koule. Ale mohli ten jack v klidu nechat. Stačilo se nad těmi detaily trošku zamyslet. Mají na to přece rok. Sám jsem majitelem iPhonu, ale letošní iPhone se mi trošku nelíbí. A i kdyby se povedl, stejně bych zůstal u toho svého současného. No což, počkám si na další rok.
Operace se Nezdařila
Operace se Nezdařila
Otázka by měla znít: Co nahradilo mozek Tima Cooka?
jojo
,,Po rozebrání se však zjistilo, že by se do nových iPhonů již bohužel nevešel. Výrazně se totiž zvětšil Taptic Engine, který má na starost například vibrační odezvu telefonu, jež by měla být mnohem přesnější."

Toto je čo za hovadina?! Tak asi je jasné, že keď ten jack odstránili, tak tam nenechajú prázdne miesto, ale ho využijú. Keby chcú, tak sa samozrejme vnútorné usporiadanie urobí tak, aby tam vošiel aj ten väčší ,,taptic engine" a telefón by mal možno o 0,5 mm viac na dĺžku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze