Čím více, tím lépe? Meitu MP1801 se honosí trojitou selfie kamerkou

1
Čím více, tím lépe? Meitu MP1801 se honosí trojitou selfie kamerkou
  • Tři selfie kamerky nabídnou rozlišení 12 + 20 + 8 megapixelů
  • Zadní stranu zdobí pouze duální fotoaparát s rozlišením 12 + 8 megapixelů

Smartphony s duální selfie kamerkou už nejsou ničím nevídaným, i když hlavní důraz ve hře o co nejvíc senzorů je pochopitelně kladen hlavně na zadní stranu telefonu. Společnost Meitu se však z nějakého důvodu raději rozhodla posunout laťku na poli selfies kamer. A že jste o značce Meitu ještě neslyšeli? Brzy o ní pravděpodobně slýchat začnete – včera s ní totiž Xiaomi navázalo spolupráci.

Xiaomi by tak mělo být zodpovědné za hardware, zatímco Meitu se bude soustředit na software. Smartphone MP1801, o kterém jsme se dozvěděli díky certifikační agentuře TENAA, však pochází ještě z doby, kdy spolu tyto dvě společnosti neměly nic společného. Tři přední kamerky nabídnou rozlišení 12 + 20 + 8 megapixelů a pravděpodobně se bude jednat o kombinaci standardního a širokoúhlého fotoaparátu doplněného o širokoúhlý senzor pro vytvoření efektu hloubky.

Senzory i výřez jsou opravdu veliké a podle našeho názoru jdou ještě o krůček dál než často kritizovaný Pixel 3 XL. Na zadní straně se pak nachází pouze duální fotoaparát s rozlišením 12 + 8 megapixelů a LED přisvětlením umístěném po obou stranách. Zajímavý je rovněž design, který svým mírně tvarem do V a spojením více materiálů připomíná luxusní smartphony Vertu. Výčet doposud známých specifikací zakončíme 6,21palcovým OLED displejem s Full HD+ rozlišením. Výkon obstarává nespecifikovaný 6jádrový procesor ve společnosti 8 GB RAM a volitelného úložiště s kapacitou 128/256 GB. O chod zařízení se podle všeho postará upravený Android 9 Pie.

Diskuze ke článku
Martin
3 selfie má už Magic 2,btw tohle bude ten nejškaredější mobil tohoto roku, a překonal tím i Pixel 3 XL :D :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze